Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Осма сједница Националног Савјета за образовање (у трећем сазиву), одржана је 29. марта 2019. године у Министарству просвјете.

Објављено: 01.04.2019. 16:53 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Осма сједница Националног Савјета за образовање (у трећем сазиву), одржана је 29. марта 2019. године у Министарству просвјете.

Усвојенена је Методологија за израду програма образовања, као и допуна Каталога програма стручног усавршавања наставника недостајућим програмом за школску 2017/2018. и 2018/2019. годину са програмима: Обука координатора за прећење реализације образовних програма заснованих на исходима учења; Обука наставника и послодаваца за израду испитних каталога; Обука наставника и послодаваца за израду стандарда квалификација; Обука наставника и послодаваца за израду стандарда занимања; Обука организатора практичног образовања; Израда ИТП-а 2 са циљем јачања сарадње школа са другим релевантним институцијама, посебно ЦИПС-ом и Програм обуке за организатора практичног образовања.

Донијети су испитни каталози: Продавач непрехрамбене робе, ниво ИИИ; Продавач прехрамбене робе, ниво ИИИ; Помоћни продавач непрехрамбене робе, ниво ИИ и Помоћни продавач прехрамбене робе, ниво ИИ, затим програми образовања: за стицање стручне квалификације Произвођач/Произвођачица у аквапонијској производњи; за стицање кључних вјештина за руковођење експлозивним материјалом; извођење јавног ватромета и за стицање кључних вјештина за обављање послова менаџера интегритета, као и предметни програми Албански језик као други страни језик у основној школи и Карактерне игре за ВИ разред основне балетске школе. Такође, донијете су измјене и допуне програма андрагошког оспособљавања наставног кадра који ради у образовању одраслих и допуна Наставног плана за трогодишње музичко образовање и васпитање.

Утврђен је изборни предметни програм Музичка радионица за основну школу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?