Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

УНЕСЦО подржао три пројекта у оквиру Програма партиципације за период 2018-2019. година

Објављено: 17.05.2019. 18:21 Аутор: Министарство културе
Посредством Црногорске националне комисије за УНЕСЦО, генерална директорка УНЕСЦО Одри Азуле, одобрила је средства у укупном износу од 62.300 америчких долара за реализацију три пројекта у Црној Гори, у оквиру циклуса Програма партиципације 2018-2019.

Одобрен је пројекат ЈП Национални паркови Црне Горе “Ми за природу – Природа за нас” у износу од 25.000,00 америчких долара за реализацију пројекта усмјереног на набавку опреме за превенције пожара и јачање свијести о значају шумских екосистема, на територијама националних паркова Биоградска гора и Дурмитор.

Пројекат НВО Нова – Центар за феминистичку културу под називом “Нематеријална културна баштина жена Црне Горе – трансформативни потенцијали” подржан је у износу од 17.600 америчких долара, а усмјерен је на изградњу људских/стручних капацитета за разумијевање и имплементацију нових приступа овом насљеђу, у контексту политике родне равноправности и одрживог развоја, те на охрабривање заинтересованих страна да развију и имплементирају родне трансформативне политике заштите и презентације културног насљеђа у духу докумената и стандарда УНЕСЦО.

Такође, пројекат “Штампано културно насљеђе Црне Горе – нови креативни механизми промоције и валоризације” НВО Зоне културе, подржан је у износу од 20.200 америчких долара. Циљ пројекта је формирање интегрисаног и одрживог механизма управљања и валоризације штампаног насљеђа Црне Горе.

Црногорска национална комисија за УНЕСЦО, у складу са предузетим обавезама у погледу реализације конкурса за Програм партиципације који УНЕСЦО расписује сваке друге, пријавила је шест пројеката који су задовољили критеријуме за пријаву прописане од стране УНЕСЦО за циклус 2018-2019. година, од којих су за сад потврђена три наведена.

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?