Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Емисија друге транше обвезница

Објављено: 27.05.2019. 16:04 Аутор: Министарство финансија
Министарство финансија, посредством Монтенегроберзе, данас креће са емисијом друге транше обвезница на домаћем тржишту. Емисија ће трајати данас и сјутра, 27. и 28. маја, а укупан износ емисије је 115.377 обвезница.

Номинални износ једне обвезнице износи  1,000.00 еура, а емитују се на период од 5 година. Каматна стопа по којој ће обвезнице бити емитоване износи 3%. Као и у првој транши, биће могуће средства уплатити у земљи и иностранству.

У циљу информисања, подсјећамо да је Министарство финансија, у априлу мјесецу ове године, емитовало двије серије обвезница, и то у износу од 50 и 140 милиона еура. Емисија од 50 милиона, емитована је на период од 7 година, са каматном стопом од 3.5%, док је емсија од 140 милиона емитована на период од 5 година, и каматном стопом од 3%.

Том приликом, интересовање за емисију од 7 година је било велико и реализовано је у цјелости, чак са цијеном већом од понуђене, док је друга емсија реализована у износ од око 25 милиона еура.

Имајући у виду да је, у складу са условима за емисију обвезница, предвиђена могућност емисије обвезница у више транши, Министарство финансија припремило је емисију друге транше обвезница серије која доспијева 2024. Сходно горе наведеном, односно чињеници да је у првој транши серије емитовано 24.623 обвезнице, приликом емисије друге траше, емитује се 115.377 обвезница.



МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?