Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ексклузивни резултати: Простор не контаминирају ни бојева гађања колика се на Сињајевини неће извести ни за период од 10 година!

Објављено: 10.07.2019. 20:39 Аутор: мод

Министарство одбране је затражило и добило на употребу резултате анализа контаминације које је Министарство одбране Републике Сјеверне Македоније урадило за своје потребе, поводом међународне вјежбе “Одлучни удар”, која се јуче завршила на њиховом полигону Криволак.

Тамо су током више од мјесец дана изведена бојева гађања у сразмјери коју Војска Црне Горе неће извести ни током десетогодишњег кориштења простора на Сињајевини.

Двије одвојене анализе утврдиле су да нема апсолутно никакве контаминације простора (вода, ваздух и земља) у периоду током извођења вјежбе.

На тај начин оповргнуте су све сумње да би кориштење простора Сињајевине могло изазвати било какве негативне еколошке посљедице.

Разултати двије поменуте студије биће стављене на увид јавности Црне Горе наредних дана.

У прилогу је изјава коју је македонским медијима поводом резултата анализа дао професор Дејан Мираковски руководилац теренске лабораторије “Амбикон”. 

Изјава професора Дејана Мираковског, руководиоца теренске лабораторије ''Амбикон'': хттпс://wе.тл/т-6494АWзК5М

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?