Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за номинацију – УНЕСЦО награда Краљ Хамад Бин Иса Ал-Кхалифа за употребу вјештачке интелигенције за иновативно образовање, учење и наставу

Објављено: 12.07.2019. 16:02 Аутор: Министарство културе
Црногорска национална комисија за УНЕСЦО обавјештава заинтересоване стране да је УНЕСЦО државама чланицама упутио позив да номинују канидате за награду Краљ Хамад Бин Иса Ал-Кхалифа која се односи на употребу вјештачке интелигенције за иновативно образовање, учење и наставу.

Награда је успостављена 2005. године, уз финансијску подршку Краљевства Бахреин, а награђују се пројекти који се односе на употребу информационих и комуникационих технологија за унапређење учења, наставе и укупног система образовања. Фокус награде ове године биће вјештачка интелигенција и њена примјена у области неуронауке, у циљу побољшања исхода учења и методологије, како би се оснажила улога предавача, те како би се унаприједио систем образовања, његов крајњи исход и управљање.

Награду финансира Влада Краљевине Бахреин и састоји се од годишње новчане награде у износу од по 25.000 америчких долара и дипломе, за два добитника награде, о чему одлучује међународни жири.

Свака држава чланица може предложити до три номинације за текућу годину, а конкурс је отворен 31. октобра 2019 године. Процес пријаве се одвија путем он-лине платформе.

За више информација, контакт - Милица Николић, Генерална секретарка Црногорске националне комисије за УНЕСЦО: +382 41 232 599 или путем е-маил – а: милица.николиц@мку.гов.ме

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?