Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за номинације за УНЕСЦО Авиценна награду на тему етике у науци за 2019. годину

Објављено: 12.07.2019. 16:13 Аутор: Министарство културе
УНЕСЦО позива државе чланице да, у консултацији са својим националним комисијама, невладиним организацијама у званичном партнерству са УНЕСЦО, разним професионалним, академским и невладиним организацијама које дјелују у области етике у науци и технологији, члановима релевантних стручних тијела УНЕСЦО и партнерима, предложе кандидате за УНЕСЦО Авиценне награду за етику у науци за 2019. годину. Награда се састоји од Авиценна златне медаље, сертификата и износа од 50.000 америчких долара.

УНЕСЦО Авиценна награда осмишљена је 2002. године од стране Владе Исламске републике Ирана, како би се наградиле активности појединаца и група у области етике у науци. Овогодишњи позив се организује под називом „Етика животне средине“, а усмјерен је на етику у климатским промјенама и одрживост животне средине.

Награда се може додијелити појединцима, институцијама, правним лицима или невладиним организацијама, али процес номинације треба да се стриктно држи овогодишње теме и специфичне тематске визије награде.
Сврха награде се односи на активности у области етике у науци, укључујуц́и:
1. високо квалитетне академске рефлексије и истраживања о питањима која намеће савремени научни и технолошки напредак;
2. значајне доприносе у пружању савјетодавних услуга креаторима политика у области етике у истраживању и развоју, са циљем успостављања и подржавања политика научне етике и комитета;
3. активности усмејрена на развој образовања и обуке који се односе на етичку дмензију науке
4. изваредне доприносе јачању комуникације у области науке, подизрању свијести јавности и дебате о етици науке и технологије.

Сви кандидати су позвани да попуне приложени образац за номинацију, на енглеском или француском језику онлине на следец́ој адреси: www.унесцо.орг/схс/Авиценна

Крајњи рок за подношење приједлога је 9. септембар 2019.

За више информација, контакт - Милица Николић, Генерална секретарка Црногорске националне комисије за УНЕСЦО: +382 41 232 599 или путем е-маил – а: милица.николиц@мку.гов.ме

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?