Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри Бошковић и Нухоџић обишли мјешовите патроле Војске и Полиције које раде на обезбјеђењу и заштити државне границе са Албанијом

Објављено: 20.08.2019. 19:22 Аутор: мод
Министри одбране и унутрашњих послова мр Предраг Бошковић и Мевлудин Нухоџић обишли су данас караулу Кренза на граници са Републиком Албанијом, коју чувају мјешовите патроле Војске и Полиције.
mod

“Заједничке патроле припадника Војске и Полиције дуж једног дијела наше границе, у рејону граничног прелаза Божај, прави је примјер како двије институције могу заједнички да сарађују како би обезбиједили безбједност и сигурност свих наших грађана и територије државе Црне Горе”, рекао је министар Бошковић.
“Данас смо министар Нухоџић и ја обишли овај рејон, и не само овај дио наше границе, већ комплетан дио од границе са Косовом до границе са Албанијом, и увјерили се да управо Војска и Полиција заједнички раде на потпуном обезбјеђењу и максимално могућој забрани нелегалних прелазака наше границе. Управо овакве заједничке патроле дају могућност да се заједничким радом увјежбавају процедуре и све оно што је битно како би се на квалитетнији и бољи начин обезбиједила наша граница, а на нама је да им унаприједимо услове за рад и боравак у овим објектима”, истакао је министар Бошковић.

mod

Говорећи о ангажовању Полиције и Војске на заштити државне границе од илегалних миграција и прекограничног криминала, министар Нухоџић је саопштио да су мјешовите патроле, од августа до децембра 2018. године, спријечиле око 2.000 лица да илегално уђу у Црну Гору. „Увјерили смо се да припадници Полиције и Војске професионално и посвећено извршавају задатке, поштујући законске прописе и односећи се на хуман начин према мигрантима“, нагласио је министар.

mod

Нухоџић је подсјетио да Министарство унутрашњих послова у континуитету ради на унапређењу техничке опремљености Граничне полиције, уз значајну подршку Владе и Европске комисије, а у складу са стандардима Шенгена и Шенгенским акционим планом.„Контролисане и сигурне границе доприносе већој безбједности свих наших грађана и свих гостију који бораве у Црној Гори, а то је, уједно, и наш најбољи допринос безбједнијем региону и безбједнијој Европи“, закључио је министар Нухоџић.

mod

Војска Црне Горе, од августа прошле године, на основу одлуке Савјета за одбрану и безбједност, даје испомоћ граничној полицији на чувању државне границе и ангажована је у контроли пограничног појаса и државне границе са Албанијом у зони граничног прелаза Божај. Границу контролишу мјешовите патроле Управе полиције и Војске Црне Горе, првенствено како би били спријечени илегални преласци границе са Албанијом, али и друге незаконите радње на граници и у пограничном појасу.

Обиласку карауле присуствовали су замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе пуковник Светозар Брајковић и помоћник директора Управе полиције за сектор Граничне полиције Веско Дамјановић.

mod
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ / МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?