Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић и градоначелник Вуковић: Изузетна сарадња Војске и Главног града

Објављено: 23.08.2019. 19:30 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић и градоначелник Подгорице др Иван Вуковић обишли су данас радове које Инжињеријска чета Војске Црне Горе изводи на на територији општине Подгорица, на проширењу пута Рогами – Ђурковићи, у Пиперима.

mod

Министар Бошковић је изразио задовољство поводом почетка радова на проширењу пута Рогами-Ђурковићи и истакао да је то само једна од активности које ВЦГ реализује са локалним самоуправама, у овом случају Главним градом. 

„Ова активност показатељ је да смо способни да у једном кратком времену будемо на више мјеста, да помажемо цивилном становништву и локалним самоуправама код реконструкције или изградње нове инфраструктуре. Војска Црне Горе ове године учествовала је у много акција, од Цетиња, Даниловграда, Подгорице, Колашина и Мојковца, и на тај начин омогућила да се створе бољи услови за локално становништво, да имају боље приступне путеве, прије свега својим селима и кућама. Такође, у наредном периоду омогућићемо да и неке друге општине у Црној Гори, гдје ће бити присутна механизација Инжињерије ВЦГ, остваре могућност боље комуникације са градским срединама, јер мислим да је то управо и једна од мисија и циљева Војске“, поручио је министар Бошковић. 

mod

Министар се захвалио мјештанима села Пипера на подршци активностима Војске и изразио очекивање да ће ова заједничка активност бити спроведена на квалитетан и ефикасан начин. Посебно се захвалио и градоначелнику Подгорице на изузетној сарадњи коју Министарство одбране и Војска Црне Горе имају са Главним градом, и истакао позитивне резултате сарадње општине Подгорица са другим институцијама и Владом Црне Горе.

„Управа Главног града изузетно је задовољна сарадњом са Војском Црне Горе, односно Министарством одбране“, казао је градоначелник Вуковић. „Захваљујући том партнерству ми смо током протеклих година на територији Главног града добили преко 100 км нових путних праваца, а већина тих путева је и асфалтирана, тако да то значи нови живот за крајеве који су претходних деценија били помало замрли. Ми већ видимо позитивне ефекте тога што се ради, људи се све више враћају селу, оживљава пољопривредна производња, тако да то што Војска и Град партнерски раде има мултипликативни ефекат. Проширење и будуће асфалтирање у пуном профилу дионице пута од Рогама, Ђурковића до Дрезге најважнији је пројекат овог типа на територији Пипера, будући да је то најзначајнија саобраћајница за овај крај, тако да ће Главни град, након што Војска заврши свој дио посла, одмах кренути у реализацију радова”, саопштио је градоначелник Главног града Иван Вуковић.

mod

Предсједник мјесне заједнице Стијена, Пипери, Рајко Стојановић изразио је велико задовољство и захвалност Министарству одбране, Војсци Црне Горе и Главном граду на ангажовању у циљу унапређења услова живота мјештана Пипера.

Инжињеријска чета ВЦГ данас је почела радове на проширењу пута Рогами - Ђурковићи у дужини од 3 км, како би се пут припремио за асфалтирање које ће реализовати Главни град. Након проширења пута и припреме за ново асфалтирање, локално становништво ће добити реконструисани нови пут ширине 5м.

mod

Војска истовремено изводи радове у Кучима на релацији Кржања – Птикаљ у дужини од 5 км, гдје је завршено проширење пута и у току су припреме за асфалтирање. Подсјећамо да је Војска Црне Горе, у току ове године, на територији општине Подгорица, извршила насипање, распоређивање и ваљање материјала на релацији Убли - Раћи - Момче, Омербожовићи и Косор - Биоче, пробијање новог пута на релацији Врбица - Клопишта и Морачица, као и проширење и чишћење око 100 км катунских путева.

Ангажовање Инжињеријске чете ВЦГ на унапређењу инфраструктуре широм Црне Горе наставак је успјешне сарадње Војске са локалним управама. У првој половини ове године Војска је реконструисала око 180 км путне инфраструктуре у Црној Гори. У општини Колашин Војска тренутно реконструише сеоске путеве који воде према катунима, ка Сињајевини и Морачким планинама, док у општини Мојковац изводи радове на девет путних праваца. У наредном периоду Војска ће наставити радове у општинама Цетиње, Жабљак и Бијело Поље. 

Обиласку радова присуствовали су и државни секретар Министарства одбране Слободан Филиповић, замјеник начелника Генералштаба ВЦГ пуковник Светозар Брајковић и в.д. извршног директора градског предузећа Путеви Раденко Булатовић.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?