Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте предложио Влади допуну Плана приватизације за 2019: продати и акције „Котор – пројект“ А.Д.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте одлучио је данас, на XВИИИ сједници којом је предсједавао предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, да предложи Влади допуну Плана приватизације за 2019. годину. На основу Иницијативе Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе (ИРФ) предлаже се да у овогодишњи План приватизације буде уврштена и продаја 16,65 одсто, односно 748 акција акционарског друштва „Котор – пројект” А.Д. Котор које су у власништву ИРФ-а.

Усвојен је Извјештај ревизорске куће „Омега” из Подгорице о извршеној ревизији реалиазације Уговора о купопродаји и инвестирању – дио локалитета фабрике „Горњи Ибар”- Рожаје, локација 1А и Уговора о закупу дијела локалитета фабрике „Горњи Ибар” АД – Рожаје, локација 1Б за извјештајни период 1.10.2015-31.12.2018. године.

Савјет је предлиожио Влади да усвоји Извјештај о раду Савјета за приватизацију и капиталне пројекте са Извјештајем о реализацији Плана приватизације за период јануар – јун 2019.године и Извјештај о реализацији закључака Савјета за приватизацију и капиталне пројекте за период јануар – јун 2019. године. У Извјештајима су набројане кључне активности Савјета, резултати спровођења Плана приватизације као и статистика реализације закључака Савјета у првом полугодишту ове године. Наведено је да је реализовано 88 одсто закључака Савјета, да је реализација 10 одсто закључака у току, а да 2 одсто закључака није реализовано.

Размотрена је и усвојена је Информација о статусу реализације објављених јавних позива и других пројеката у надлежности Тендерске комисије за валоризацију туристичких локалитета. Савјет је задужио Тендерску комисију да предузме активности на што скоријем расписивању тендера за давање у дугорочни закуп локалитета „Мркови – Бијела Стијена“, општина Херцег Нови те да у сарадњи са правним и финансијским савјетницима анализира оправданост предлагања пројекта „Доња Арза“, општина Херцег Нови и „Увала Маслине – Рт Одрач, Бушат“, општина Бар у План приватизације за 2020. годину.

Савјет је усвојио Информацију Комисије за аукцију о реализацији Закључка Савјета бр. 01-207 од 13.6.2019. године у којој су наведени детаљи аукцијске продаје објекта Хотела „Пива“ у Плужинама.


XVIII sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte (09.09.2019.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?