Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Голубовићем: Модернизација касарне у Пљевљима И изградња станова за војнике

Објављено: 25.09.2019. 22:01 Аутор: мод

Министар одбране Предраг Бошковић боравио је у радној посјети општини Пљевља, гдје се састао са предсједником те градске управе, Игором Голубовићем. Договорено је да се један дио касарне “Владимир Кнежевић Волођа” уступи општини за потребе јавних служби.

 

“Овај дио на којем смо ми сад и један већи дио ове касарне ћемо задржати за наше потребе, обзиром да нам је овдје стационирана Друга пјешадијска чета, која ће идуће године добити значајна средства за модернизацију. Оно што је најважније, управо овдје ће нам бити стационирана главнина снага на сјеверу Црне Горе и због тога је неопходно привести намјени постојеће објекте и значајније изградити нове на простору ове касарне”, казао је министар Бошковић.

 

Уз то, са предсједником општине договорено је и да на простору некадашњег малог логора у оквиру касарне буде изграђена стамбена зграда за потребе припадника Војске Црне Горе стационираних у Пљевљима. Све је то, поручује министар, један захтјеван инфраструктурни пројекат . “Мислим да је данас направљен тај први, одлучујући корак како и на који начин ријешити једно питање, које ће мзахтијевати дужи временски период, након којег ће касарна бити инфраструктурно ријешена. “

 

Предсједник општине Игор Голубовић каже да га радује што је Влада, односно Министарство одбране опредијелило Пљевља за стално присуство војске, што ће, како вјерује, граду донијети додатне активности, дешавања, али и приходе.  “Данас смо договорили начин како да смањимо трошкове везано за комунално опремање грађевинског земљишта и на који начин да што више спустимо цијену градње тих станова“, казао је Голубовић и појаснио које јавне службе ће бити смјештене у садашњој касарни.  “Ми ћемо наставити даље да користимо објекте Великог логора опредијељеног за РТВ Пљевља, за Академски центар, одјељење дјечијег вртића и,  надам се, музичку школу, тако да овај сачувани објекат из аустроугарског периода, јако значајан за Пљевља, наставља да живи управо у облику какав и заслужује,” закључио је Голубовић. 

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?