Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реакција на саопштење телевизије Вијести

Објављено: 04.10.2019. 19:59 Аутор: мод
Министарство одбране још једном има обавезу да реагује на наводе телевизије Вијести око Отворених дана у сусрет Дану војске. Дјеца, понављамо, у сриједу 2. октобра на војном аеродрому у Голубовцима нису била изложена средствима за уништење и убијање. О наоружању, засигурно им нисмо причали, већ смо потенцирали улогу војника да помаже становништву и држави, што је једна од основних мисија. То је био едукативни обилазак, са најљепшим циљем, који се коси са Вашим, што упорно доказујете. Такође, још једном истичете лоше намјере, подвлачећи неистину да Војсци Црне Горе није важно дјечије здравље и будућност младих, помињући 90-те године. Зато подсјећамо, бити војник стил је живота који нас учи посвећености, одговорности, тимском раду и истрајности.
 
Ту треба додати, да командант ваздухопловства ВЦГ који је комуницирао са малишанима, али и многи који раде у Војсци Црне Горе су родитељи, те да њихов позив није злочин и нема лош утицај на њихову дјецу. То би посебно требало да буде јасно Вашој саговорници која прича о непријатељима, нападима и одбрани, имајући у виду чињеницу да јој снаге безбједности нису стране. Ту сва прича пада у воду, као и упорност у малициозним намјерама које имају само један циљ, да подрију један тако частан позив, систем и државу Црну Гору. 

Томе у прилог иде и чињеница да су дјеца и даље срећна због таквог дана који су провели са војницима, којима се диве, те да школе и предшколске установе редовно посјећују ВЦГ. Једна од обавеза образовног система је, подсјећамо, да дјеца упознају институције система и њихов рад. 
 
Зато, поново осуђујемо Ваш однос и понављамо да није добро то што злоупотребљавате дјецу, којој су се постављала неадекватна питања и која су касније била дио контекста који нико не жели. Требало би да мислите о Вашем непрофесионализму, чије размјере би требало да забрину све грађане.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?