Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У кампању "За одличан пет" укључио се велики број јавних личности: Фонд за квалитет и таленте показао да се друштво може окупити око квалитетне иницијатве

Објављено: 15.10.2019. 20:30 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

“Фонд за квалитет и таленте показао је да се друштво може окупити око квалитетне иницијатве, каква је свакако Фонд за квалитет и таленте, из кога се награђују најбољи ученици и наставници. То је закључак не само на основу великог интересовања за додјелу награда из Фонда, већ и на основу саме кампање, у коју су се укључиле бројне личности из свијета спорта и културе”, рекла је савјетница за односе са јавношћу Министарства просвјете Милица Лекић. Неке од личности које су одлучиле да ове године буду дио Кампање и позову наставнике и ђаке да се пријаве су, поред ресорсног министра Дамира Шеховића: Звонко Павићевић – предсједник Синдиката просвјете, Андрија Милошевић – глумац; Катарина Булатовић - спортисткиња, Момчило Зековић – писац и композитор, Бојана Бојовић-Голијанин - уредница јутарњег програма ТВ Вијести, Марија Марковић - уредница јутарњег програма ТВЦГ, Радмила Ступар-Ђуришић - психолошкиња, Бранка Фемић-Шћекић - глумица, Ирис Полумента - уредница на Прва ТВ, Дарко Вукчевић - директор школе “Сергије Станић”, Ирена Маџгаљ – ученица и прошлогодишња добитница награде из Фонда.

Како је саопштила Лекић, Кампања је циљано урађена са бројним видео-порукама, како би се заинтересовао што шири круг како наставника, тако и ученика: “Видео-поруке у вези са Фондом пуштаћемо у наредних петнаестак дана, односно до истека рока за пријаве на Конкурс. Са намјером смо Кампању организовали са значајним представницима разних професија, јер смо и у Конкурсу критеријуме поставили тако да могу да се пријаве ученици са најразличитијим талентима и интересовањима. Цијеним да крупним корацима идемо ка остварењу циља: да се на Фонд не гледа као на иницијативу коју би присвојио било који субјекат, већ као на друштвено корисну иницијативу која има подршку јер је отворена, квалитетна и у први план доноси праве вриједности и праве људе”.

Бојана Бојовић-Голијанин, новинарка, рекла је у вези са Фондом: “Медији некад намјерно, а некад нехотично, утичу на размишљање и понашање младих. Зато у новинарству имамо обавезу да будемо корективни фактор, али и подржимо добре примјере, што Фонд за квалитет и таленте свакако јесте”.

PR služba Ministarstva prosvjete

Марија Марковић, новинарка, је, учествујући у Кампањи у вези са Фондом рекла: “У прилици сам да угостим људе различитих професија, али најсрећнија сам кад угостим посвећене наставнике и талентовану дјецу, због чега ми је посебно драго да могу да их позовем да се пријаве за Фонд и можда баш они буду За одличан 5”.

PR služba

Момчило Зековић, писац и композитор, послао је поруку младима и наставницима: “Свака особа сачињена је од посебног типа брашна. Квасац од слова, којим ћете замијесити погачу знања, зависи искључиво од ваших руку. Нек од вашег знања сви полижемо прсте, да не тражимо хљеба преко погаче. Будите пекари наше будућности. Фонд за квалитет и таленте треба да подржимо сви. Инвестиција у знање је славска погача препуна златника”.

PR služba Ministarstva prosvjete

Бранка Фемић-Шћекић, глумица, такође је имала јасну поруку за наставнике и ђаке: “За постизање циљева у било којој области потребни су таленат и велики рад. Али прије свега мотивација. Добро је кад мотивацију налазимо у себи, али важно је и да нас окружење мотивише. Обавеза сваког образовног система је да ствара околности које стимулишу рад и напредак. Зато је Фонд за квалитет и таленте паметан подстрек онима који улажу највећи труд”.

PR služba Ministarstva prosvjete

Катарина Булатовић, спортисткиња, рекла је: “Спорт нас учи поштовању својих и туђих побједа, те ношењу са поразима. Зато сам срећна што је Министарство просвјете расписало конкурс за додјелу награда из Фонда за квалитет и таленте. Јер само мотивисањем најбољих наше друштво ће постати управо такво: мотвисано, најбоље и За одличан 5.

Фонд за квалитет и таленте постао је оперативан прошле године, када је по први пут из њега додијељено 500 награда најбољим наставницима и ђацима. Овогодишњи конкурс за додјелу награда из Фонда отворен је до краја октобра, а одлука ће бити донијета до краја новембра. Кампања се ове, као и прошле године, одвија под слоганом За одличан 5! Наградни фонд је око пола милиона еура, а планирана је додјела око 500 награда.







Да ли вам је садржај ове странице био од користи?