Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Синдикат просвјете подржао Фонд за квалитет и таленте

Објављено: 18.10.2019. 18:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Фонд за квалитет и таленте је доказ системске бриге о онима који су најбољи дио заједнице у којој живимо, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић у оквиру кампање »За одличан 5«, коју је подржао и предсједник Синдиката просвјете Звонко Павићевић, који је награђивање оцијенио великим подстицајем просвјетним радницима.

»Фонд за квалитет и таленте и око 500 награда од по 1000 еура, колико ће и ове године бити додјељено најбољим ученицима и насавницима, доказ су системске бриге о онима који јесу или би требало да буду најбољи дио заједнице у којој живимо«, рекао је министар Шеховић.

Он је подсјетио на напоре које Влада Црне Горе улаже у побољшање услова рада и квалитет живота просвјетних радника.

»Влада Црне Горе никад већим улагањем у образовну инфраструктуру али и стварањем предуслова за повећање зарада просвјетним радницима, које очекујемо почетком наредне године, показује да је тога и текако свјесна«, поручио је министар и позвао ученике и наставнике да се пријаве за награде из Фонда.

Др Дамир Шеховић

»Зато вас позивам да се пријавите на конкурс Министарства просвјете, како би независна и кредибилна комисија,одабрала најбоље међу вама. Будите у друштву најбољих«, поручио је Шеховић.

Предсједник Синдиката просвјете Звонко Павићевић придружио се кампањи »За одличан 5« оцијенивши Фонд за квалитет и таленте значајним за запослене у просвјети.

»Синдикат просвјете већ дуго и стрпљиво ради на побољшању статуса просвјетних радника. Резултат тога су, између осталог, тренутни разговори о повећању зарада у просвјети. Но, ми ћемо подстицати сваки други облик награђивања наставника, а то свакако јесте Фонд за квалитет и таленте за који је конкурс у току. Пет стотина награда, од чега је велики дио за наставнике, још један су подстицај, који вјерујемо да се мора искористити. Јер вођење рачуна о најбољима у просвјети је обавеза према свим учитељима, наставницима и професорима, и ту могућност треба да искористе јер су сви они »за одличан 5«, рекао је Павићевић.

Звонко Павићевић

Поред министра Шеховића и предсједника Синдиката просвјете Звонка Павићевића, у Кампању су се укључиле бројне познате личности из свијета спорта и културе: Андрија Милошевић, глумац, Катарина Булатовић - спортисткиња, Момчило Зековић – писац и композитор, Бојана Бојовић-Голијанин - уредница јутарњег програма ТВ Вијести, Марија Марковић - уредница јутарњег програма ТВЦГ, Бранка Фемић-Шћекић - глумица, Дарко Вукчевић - директор школе “Сергије Станић”, Ирена Маџгаљ – ученица и прошлогодишња добитница награде из Фонда, Радмила Ступар-Ђуришић, психолошкиња и Ирис Полумента, уредница и водитељка Прва ТВ.

Кампања »За одличан 5« има за циљ да привуче што више ученика и наставника да се пријаве на конкурс за расподјелу новца из Фонда за квалитет и таленте најбољим ђацима и наставницима. У Фонду има новца за око 500 најбољих, а награде ће у просјеку износити 1.000 еура, док ће поједине ићи и до 2.000 еура. Конкурс ће трајати до краја октобра, а одлука о награђенима биће донијета најкасније до краја новембра.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?