Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ј А В Н И П О З И В за пријаву учешћа умјетника млађе генерације за МЕДИТЕРРАНЕА 19 Бијенале младих умјетника Сцхоол оф Wатерс

Објављено: 29.11.2019. 19:44 Аутор: МКУ
Министарство културе Црне Горе, кроз чланство у организацији БЈЦЕМ - Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана (Биеннале дес јеунес црéатеурс де л’Еуропе ет де ла Мéдитерранéе) објављује

Ј А В Н И П О З И В


за пријаву учешћа умјетника млађе генерације за 


МЕДИТЕРРАНЕА 19
Бијенале младих умјетника

Сцхоол оф Wатерс
Куратор: А Натурал Оасис? Транснационални истраживачки програм


БЈЦЕМ, Државни секретаријат за образовање и културу, Културолошки институт Републике Сан Марино и Универзитет Републике Сан Марино, најављују почетак МЕДИТЕРРАНЕА 19 Бијенала младих умјетника, транснационалног Бијенала, које ће бити одржано у Републици Сан Марино од октобра 2020 до фебруара 2021, под називом Сцхоол оф Wатерс (Школа вода)

МЕДИТЕРРАНЕА 19Сцхоол оф Wатерс је посвећено умјетницима, писцима и истраживачима испод 35 година (рођени након 1. јануара 1984) који долазе из констелације територија повезаних Средоземним морем. У овом геополитичком оквиру, МЕДИТЕРРАНЕА 19 – Сцхоол оф Wатерс настоји промишљати размјене и хибридизацију, али и укрштене дијаспоре у глобализованом медитеранском простору. Равномјерно распоређено на различитим локацијама у Сан Марину, Бијенале МЕДИТЕРРАНЕА 19 је уређено од стране трећег издања А Натурал Оасис? Транснационалног програма (2018-2020): 

Сениор Цураторс
Алессандро Цастиглиони, Италија; Симоне Франги, Италија/Француска (оснивачи и директори А Натурал Оасис?);

Цураториал Боард
Тхеодоулос Полyвиоу, Кипар/УК; Денисе Араоузоу, Кипар/Шпанија; Панос Гианникопоулос, Грчка; Ангелики Тзортзакаки, Грчка/Холандија; Ницолас Вамвоуклис, Грчка/Италија; Гиулиа Грегнанин, Сан Марино/УК; Гиулиа Цоллетти, Италија/УК (Истраживач у А Натурал Оасис? 2018-2020)

Сви учесници МЕДИТЕРРАНЕА 19 – Сцхоол оф Wатерс ће бити селектовани од стране кураторских тимова кроз Јавни позив.

ЈАВНИ ПОЗИВ И КРИТЕРИЈУМИ СЕЛЕКЦИЈЕ

Јавни позив је отворен за све, невезано за пол, религију, социјални или политички аранжман. Нема регистрационих такси. Умјетници који су учествовали на више од једног претходног издања Бијенала немају право учешћа.

ПРОЦЕДУРА АПЛИЦИРАЊА

Заинтересовани апликанти требају послати један ПДФ (програм који сажима материјале у један фајл ПДФ формата можете преузети овдје) а потребно је да садржи:
• апликациону форму (преузми апликациону форму овдје)
• комплетан ЦВ
• портфолио (ажуриран 2019-те)
• изјаву
• предлог од максимално 400 ријечи и визуелни материјал који одговара кураторском концепту Сцхоол оф Wатерс (може укључивати линкове до YоуТубе и Вимеа)

Апликације морају бити написане на енглеском језику и достављене најкасније до 26. јануара 2020, до 20.00 часова по нашем времену. Пријаве достављене након истека рока, или написане на неком другом језику осим енглеског неће бити узете у обзир.


ВАЖНЕ ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

• Апликације могу бити достављене ЈЕДИНО путем е-мејла (аттацхмент до 25 Мб), директно на БЈЦЕМ: апплицатион@бјцем.орг

• Предмет мејла треба бити: “МЕД19_Наме_Сурнаме”

• Кураторски тим је задужен за селектовање учесника у складу са договором који су постигле све чланице асоцијације БЈЦЕМ. За више информација, молимо погледајте листу земаља које учествују у пројекту која се налази на сајту БЈЦЕМ

• Селектовани учесници ће бити смјештени у Сан Марину за вријеме отварања Бијенала - Опенинг Даyс (октобар 22-25, 2020). Њихове путне трошкове ће покрити чланице БЈЦЕМ, до максималног износа који ће бити договорен између чланице БЈЦЕМ и самог умјетника, док ће смјештај, у собама које се дијеле, бити покривен од стране земље домаћина Бијенала.

• БЈЦЕМ чланице ће се старати око процедура превоза и осигурања дјела, до максималног износа који је предмет договора земље чланице и селектованог умјетника. Земља домаћин ће се побринути за инсталирање радова, њихово чување и мониторинг простора Бијенала. Дјела ће бити изложбена за вријеме цијелог трајања Бијенала.

• Радови који се изводе уживо су предвиђени за излагање током Дана отварања Бијенала. Земља домаћин ће обезбиједити потпуно опремљене излагачке просторе. 

• Молимо да обратите пажњу да никаква новчана награда за учешће неће бити обезбијеђена


РЕЗУЛТАТИ СЕЛЕКЦИЈЕ

Селекцију учесника ће урадити куратори Бијенала. Одлуке куратора су финалне и не подлијежу приговору, а биће документоване у Извјештају.

Имена селектованих учесника ће бити објављена на БЈЦЕМ сајту не касније од фебруара 2020. 

За опште информације можете писати на адресу бјцем.аисбл@гмаил.цом или позвати: +39 011 19504733
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?