Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање поводом нетачних навода у новом броју недјељника “Монитор”

Објављено: 14.12.2019. 02:41 Аутор: МКУ
Поводом навода објављених у новом броју недјељника “Монитор”, у тексту “Ноћ министра Богдановића у римском хотелу коштала 1.600 еура”, Министарство културе обратило се реаговањем у којем су демантовани наводи аутора, које је изнио позивајући се на “поуздане изворе Монитора”.

Прије свега, желимо истаћи да је ријеч о апсолутно нетачним подацима очигледно мотивисани, из само аутору познатих разлога, потребом за сензационализмом.

Посебно чуди што аутор текста у недељнику “Монитор”, умјесто “поузданих извора” који су изнијели апсолутно неистините конструкције, у вези са својим интересовањем није ни на један начин контактирао Министарство културе како би их провјерио.

Дакле, у циљу прецизног информисања јавности желимо истаћи да, не само што информација коју је у најновијем броју “Монитор” донио апсолутно није тачна - већ никад ниједно једино ноћење, било министра културе или неког представника Министарства културе, није износило ни приближно оном износу који је наведен у тексту. Стога, благо је рећи да смо затечени, не само поводом нетачног податка који је у чланку наведен, већ и због тога што је потпуна неистина, дакле, апсолутно измишљена конструкција, наводно од стране “поузданог извора”, осванула на насловној страни “Монитора”.

Имајући у виду како управо из уваженог недјељника “Монитор” често стижу поруке о потреби професионализације медија, желимо да вјерујемо како ће они у том процесу прво кренути од себе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?