Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић на састанку у УНЕСЦО

Објављено: 05.02.2020. 23:48 Аутор: МКУ
MKUУ сједишту УНЕСЦО у Паризу, министар културе Александар Богдановић данас је одржао састанак са представницима ове Организације. Састанак је био посвећен темама од важности за мјеста свјетске баштине у Црној Гори, актуелним политикама Владе од значаја за та подручја, као и номинацијама које су у току. Испред УНЕСЦО, састанку су присустовали замјеник генералне директорице за културу Ернесто Отоне Рамирез и директорица Центра за свјетску баштину Метилд Рослер. 

Министар Богдановић подсјетио је саговорнике на активности које је Влада предузела у претходне три године, са намјером да унаприједи систем управљања, просторног планирања и заштите „јединствених универзалних вриједности“ УНЕСЦО подручја. Исказао је посвећеност Владе да настави у том правцу у консултацији са релевантним тијелима УНЕСЦО, те затражио интензивирање сарадње у наредном периоду.

Отоне Рамирез и Рослер исказали су спремност да у наредном периоду оснаже сарадњу са Црном Гором, имајући у виду напредак остварен у претходном периоду. Показали су и интересовање за актуелне политике Црне Горе у односу на питање планирања простора, као и заштите културне и природне баштине. Разговарано је и о наредним корацима за достављање допуне досијеа за Бокељску морнарицу, која се очекује до краја марта, како је и најављено на Комитету у Боготи.

Поред министра Богдановића, састанку су присустовали и амбасадор Црне Горе при УНЕСЦО Иван Иванишевић, директор Управе за заштиту културних добара Божидар Божовић, као и генерална секретарка Црногорске националне комисије за УНЕСЦО, Милица Николић.


Министарство културе

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?