Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реформе у преговорима утичу на економску стабилност и кредитни рејтинг

Објављено: 14.02.2020. 20:30 Аутор: КЕИ
Динамичан напредак у оквиру преговарачког процеса и ефикасно управљање ЕУ фондовима доприносе економском расту и стабилности, оцијењено је на састанку замјеника главног преговарача за поглавља правне тековине Марка Мрдака с аналитичарима агенције за кредитни рејтинг Моодy`с.

KEI

Мрдак је саговорнике упознао са реформама које Црна Гора остварује у процесу приступања Европској унији, као и са досадашњим резултатима и обавезама које слиједе, посебно указавши на напредак у областима владавине права и економским поглављима.

Аналитичари агенције за кредитни рејтинг Моодy`с сваке године врше анализу кредитне способности Црне Горе и на основу спроведене анализе дефинишу Извјештај о кредитном рејтингу наше земље. Исказали су интересовање за развојне пројекте у нашој држави и истакли да на коначну оцјену утиче напредак у преговорима, који подразумијева успјешно спровођење реформи и ефикасно управљање ЕУ фондовима.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?