Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић за Радио ЦГ: Црна Гора неће дозволити да је представљају као српску државу и враћају у средњи вијек

Објављено: 18.02.2020. 18:33 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Министар одбране Предраг Бошковић, гостујући у емисији 'Интервју' Радија Црне Горе казао је да је Закон о слободи вјероисповијести модеран, европски документ, који је добио сагласност са свих реле-вантних међународних адреса, те да никоме не ускраћује права.
 
“Закон о слободи вјероисповијести искоришћен је да се против Црне Горе поведе један, рекао бих, “крсташки рат”, који би нашу земљу направио, не секуларном, већ теократском, српском државом и да је врати у средњи вијек. Црна Гора то неће дозволити, већ се са тим изборити на европски начин, без већих тензија и инцидената”, казао је министар. 

mod
 
Односе са Србијом Бошковић оцјењује као најлошије од обнове независности и поново истиче да протести који се одржавају два пута седмично, немају никакве везе са Законом, јер се види да се на тим скуповима упорно покушава створити српски карактер Црне Горе.
'Демократски фронт је дефинитивно превазиђена политичка организаци-ја, која нема будућност на политичкој сцени Црне Горе. Због тога је било неопходно наћи одређени политички субјект, који ће моћи да генерише ту енергију, снагу просрпског корпуса у нашој земљи, што је једино могла СПЦ', оцијенио је Бошковић и поручио да је Влада ријешена да свима у Црној Гори обезбиједи једнака права, без обзира на националну и вјерску припадност. 

Бошковић све то види као једну, како је казао, уиграну игру која има шири контекст, као и да то није необично за Балкан - мјесто гдје су се суко-бљавале многе цивилизације. 'Ова матрица која се спроводи у Црној Гори сигуран сам да је иницирана или образована на исти начин као што је то Русија урадила у Украјини, Грузији, Молдавији. Све креће из више центара, гдје се на дневном нивоу продукује на десетине лажних вијести' казао је министар и додао да реторика подсјећа на ону из 90.година, али да га истовремено не брине да би се могао поновити исти сценарио, јер је глобални контекст другачији. 
 
'У овој беспризорној кампањи у Црној Гори, у којој нису поштеђена ни дјеца од злоупотребе у сврхе протеста, биљежимо и уништавање државних застава. Влада стрпљиво сагледава ситуацију. Оно што сам сигуран је да ће сви изгредници, прије или касније одго-варати за непоштовање закона и државних симбола Црне Горе и сигуран сам да ће се сви ти појединци једног дана стидјети својих поступака' истакао је министар. 

mod

Одговарајући на питања у Радију Црне Горе, министар је поновио да је Црна Гора препозната као чланица НАТО која је под сталним ударима разних врста специјалних ратова, са различитих адреса. У сарадњи са партнерима, министар каже да ће се наставити са изградњом капацитета за борбу против свих облика неконвенционалних пријетњи. Говорећи о мод-ернизацији, министар каже да је доста учињено у протекле три године, када су набављена три вишенамјенска хеликоптера Белл 412, 67 нових лакоок-лопних патролних возила Осхкосх, чија испорука се очекује, као и набавка четири хеликоптера Белл 505. За наредни период као највећи изазов наводи морнарицу. 

Када је ријеч о мисијама, министар је казао да ће сљедећи контингент са 32. војника бити упућен у Авганистан у марту, те да ће МО наставити са промоцијом војног позива и подмлађивањем кадра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?