Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак Међуресорске радне групе за имплементацију АП за примјену РСБУН 1325

Објављено: 10.03.2020. 20:01 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
У Министарству одбране одржан је састанак Међуресорске радне групе за праћење спровођења годишњих активности из Програма који је саставни дио Акционог плана за примјену Резолуције Савјета безбједности Уједињених нација 1325 – Жене, мир и безбједност у Црној Гори (2019-2022). 

Циљ састанка, којим је руководио генерални директор Михаило Волков у својству предсједника Међуресорске радне групе, а којем су присуствовали представници Агенције за националну безбједност, Министарства унутрашњих послова, Министарства вањских послова, Министарства за људска и мањинска права, Управе царина, Управе за кадрове, Заједнице општина и Полицијске академије био је разматрање Нацрта годишњег извјештаја о спровођењу Програма, при чему су договорени даљи кораци које је потребно предузети до усвајања овог документа од стране Владе.

Закључци са састанка односе се и на укључивање Заједнице општина и других препознатих институција и агенција у наредном периоду, а у циљу ефикасније имплементације Резолуције 1325 и прецизније дефинисање предстојећих обука на тему родне равноправности у организацији Управе за кадрове.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?