Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Маријана Лаковић Драшковић: „Ефикасан и правичан правосудни систем, један је од приоритета црногорске Владе и нашег правосуђа“

Објављено: 13.03.2020. 19:50 Аутор: М.Л.

“Само независно, стручно и одговорно правосуђе може бити ослонац укупног друштвеног и економског напретка Црне Горе и ефикасног остваривања и заштите права и слобода грађана”, саопштила је Генерална директорица Директората за организацију правосуђа, кривично законодавство и надзор Министарства правде Маријана  Лаковић Драшковић.

Она је данас отварајући националну конференцију поводом завршетка ИПА пројекта „Реформа правосуђа: Унапрјеђење капацитета организација цивилног друштва у доприносу очувању интегритета правосуђа“ у организацији Центра за мониторинг и истраживање, казала да ефикасан и правичан правосудни систем свакако је један од приоритета црногорске Владе и правосуђа. “Своје опредјељење да и даље унапређујемо независност, непристрасност и одговорност правосуђа и јачамо његову ефикасност, исказали смо усвајањем нове Стратегије реформе правосуђа 2019-2022 и Акционог плана за њену имплементацију, које је Влада Црне Горе донијела у септембру прошле године”, навела је Лаковић Драшковић.

Спровођење стратешких и оперативних циљева из ове Стратегије и повезаних активности за њихову имплементацију, представљаће наставак континуираног процеса реформе правосуђа, који је већ дао значајне резултате, који ће у значајној мјери допринијети остварењу најзначајнијих реформских приоритета утврђених у преговарачком процесу за поглавље 23, објашњава Генерална директорица Директората за организацију правосуђа Министарства правде и преговарачица за поглавља 23 и 24.

Она је посебно нагласила квалитетну сарадњу која је остварена са невладиним сектором посебно  у изради Акционог плана за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2020 и закључила да очекујем да ће на путу остварења стратешких циљева наставити са квалитетном сарадњом, уз значајан допринос резултата пројеката које невладине организације спроводе у овој области, какав је и пројекат чији су се закључци и препоруке презентовали на данашњој конференцији.


Служба за односе са јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?