Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Филиповић: Донација Турске исказ солидарности народа те државе са Црном Гором

Објављено: 08.04.2020. 22:47 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
У Црну Гору стигла је донација предсједника Турске, Реџепа Тајипа Ердогана, на основу договора са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем. Војни авион са медицинском опремом слетио је на Аеродром Подгорица, гдје су на дочеку били државни секретар Министарства одбране Слободан Филиповић, амбасадорка републике Турске Сонгул Озан и Миодраг Радовић, шеф кабинета предсједника државе.

‘Медицинска опрема се састоји од 50.000 маски, 1000 заштитних одијела и 1000 тестова. Ова, као и претходне донације на располагању су Министарству здравља и здравственом систему Црне Горе. У овом времену највеће пандемије која је захватила свијет и изазвала највећу кризу послије Другог свјетског рата, исказ је солидарности народа Турске и препознат у великом пријатељству са Црном Гором', поручио је Филиповић.

mod mod

Он је захвалио амбасадорки Турске, народе те државе, као и предсједнику Ердогану, нашим савезницима и пријатељима. 
  
'Од момента када је избила епидемија, Турска и Црна Гора као пријатељске и савезничке земље дијеле солидарност. Надам се да ће ова опрема бити наш допринос озбиљној борби коју држава Црна Гора води', поручила је амбасадорка Озан. Она се захвалила свима који дају свој допринос, а посебно предсједнику државе Милу Ђукановићу, који је недавно разговарао са предсједником Ердоганом, као и премијеру Душку Марковићу

Амбасадорка је подсјетила да је Туркисх Аирлинес довео и много држављана Црне Горе, као и да је овоме претходила још једна донација Турске у виду тестова за ЦОВИД19, што је још један примјер одличне сарадње двије државе.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?