Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Недјеља превенције повреда у саобраћају

Објављено: 27.04.2020. 18:37 Аутор: Управа полиције
Сваке године, посљедња седмица мјесеца априла, посвећена је превенцији повреда задобијеним у саобраћајним незгодама, са циљем скретања пажње јавности на проблеме изазване саобраћајним незгодама и њиховим посљедицама. 

Ова недјеља такође је посвећена сјећању на погинуле или повријеђене у саобраћајним незгодама, њиховим породицама, као и онима који су у свом послу свакодневно укључени у превенцију и спречавање незгода или збрињавању настрадалих. 

Због тога, користимо прилику да још једном подсјетимо јавност, да:
   - се током 2019. године у Црној Гори догодило 6.210 саобраћајних незгода, 
   - да је у незгодама 2.754 лица задобило тешке тјелесне повреде, 
   - да је 2.292 лица задобили лаке тјелсене повреде и 
   - да је у саобраћајним незгодама смртно страдало 47 лица. 

Како је најчешћи узрок ових саобраћајних незгода био човјек као учесник у саобраћају, апелујуемо на возаче и остале учеснике у саобраћају, да уз додатан опрез и стрпљење, поштујући саобраћајне прописе, допринесу својој, безбједности својих сапутника и осталих учесника у саобраћају. 

Имајући у виду специфичности тренутне ситуације у Црној Гори, која је везана за ЦОВИД - 19, поред додатних обавеза које имају у спровођењу мјера у циљу заштите здравља наших грађана, припадници Управе полиције ће као и до сада и у наредном периоду настојати, да првенствено превентивним, али и у складу са Законом и репресивним активностима, допринесу несметаном и безбједном одвијању саобраћаја и смањењу броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама, са посебним акцентом на рањиве категорије учесника у саобраћају (дјеца, старије особе). 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?