Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Асистенција приликом смјене посаде на броду ‘’Бар’’

Објављено: 23.06.2020. 17:21 Аутор: Зарко Луксиц

Услијед пандемије Коронавируса, посада брода ''Бар'', који је у власништву Барске пловидбе, извршио је смјену посаде 17 јуна, у јутарњим часовима у акваторијуму барског сидришта. Брод је дошао из Америке и на пропутовању то дестинације искрцаја терета Турска, свратио је у матичну луку због отежане смјене посаде изазваном Коронавирусом.

Запослени у Сектору сигурности пловидбе (Поморско оперативни центар и Одсјек трагања и спашавања на мору), су том приликом успјешно извели асистенцију компанији Барска пловидба, лучким властима, Сектору граничне полиције и поморском агенту, са своја три спасилачка чамца. Цијела операција која се обављала уз строго поштовање мјера за спречавање од Коронавируса, је трајала четри часова, гдје се укрцало и искрцало 20 помораца и извршена допуна  четри тоне хране.

Управа поморске сигурности и управљања лукама је показала спремност и солидарност да помогне свим субјектима,  да извршава задатке сигурно и безбједно за своју посаду и остале субјекте.

Zarko Luksic        Zarko Luksic

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?