Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почела градња вртића у Блоку ВИ капацитета за 215 дјеце

Објављено: 01.07.2020. 18:41 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министар просвјете др Дамир Шеховић и градоначелник Подгорице др Иван Вуковић, уз присуство потпредсједника Владе Милутина Симовића и директора Управе јавних радова Решада Нухоџића, положили су данас камен темељац за изградњу вртића у Блоку ВИ вриједног преко два милиона еура, капацитета за 215 дјеце, који ће бити завршен за годину дана. Вртић, који је површине око 1 600м2, се гради кроз пројекат са Банком за развој Савјета Европе (ЦЕБ), на земљишту које је уступио Главни град.

Потпредсједник Симовић и министар Шеховић су нагласили да је образовање један од приоритета Владе Црне Горе, што се потврђује сваког дана и на сваком новом пројекту, те да се у Главном граду планирају или реализују образовни пројекти вриједни 20 милиона еура.

Како је нагласио ресорни министар Шеховић, „Вртићем у Блоку ВИ заокружујемо изградњу вртића на територији Главног града кроз први пројекат са ЦЕБ-ом, у оквиру којег су већ изграђена три вртића: у Загоричу, Старом аеродрому и сада самосталној општини Тузи. Додатно, већ наредне године можемо очекивати конкретне кораке на новом пројекту са ЦЕБ-ом, кроз који ће се само у Подгорици градити још четири вртића и то: у Цитy кварту, још један на Старом аеродрому, Златици и Тушком путу. То значи да ћемо само на територији Главног града из сарадње са ЦЕБ-ом имати седам нових вртића.

„Када томе додамо и нови, недавно уговорени, пројекат са Европском инвестиционом банком за тоталну реконструкцију два вртића у Подгорици, те друге планиране пројекте, можемо слободно рећи да смо у претходне четири године направили огроман корак када је ријеч о повећању капацитета предшколских установа у Главном граду“, рекао је Шеховић.

Он је најавио да ће наредних дана отпочети градња вртића у Херцег Новом и у Пљевљима.

Потпредсјеник Владе, Милутин Симовић, рекао је да од свих пројеката који се реализују, посебно задовољство изазивају пројекти који се тичу младих и бриге за дјецу. Он је истакао значај партнерства на оваквим пројектима, у овом случају са Главним градом, који је дао значајан добринос уступањем локације за вртић. Он се осврнуо и на друге значајне пројекте у области просвјете који се тренутно реализују, попут вртића у Рожајама и вртића у Херцег Новом и Пљевљима гдје ће се наредних дана означити почетак изградње вртића.
Градоначелник Вуковић је рекао да се Подгорица убрзано развија и шири, те да се потреба за оваквим објектима увећава. „Задовољство ми је као градоначелнику, што смо посљедњих година уз помоћ Владе успјели да добијемо један број оваквих објеката у различитим дјеловима града", Он је изразио задовољство што је градска управа дала значајан допринос овом пројекту, уступајући парцелу вриједну 660 000 еура.

Нови вртић у Блоку ВИ садржаће радне собе, вишенамјенски простор, тријажу, простор за превентивну здравствену заштиту, канцеларије, чајну кухињу, перионицу, техничке и остале пратеће просторије.


ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?