Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пројекат Формирање ЕУ инфоцентра у служби процеса интеграција пољопривреде Црне Горе у ЕУ

Објављено: 14.05.2008. 16:44 Аутор: Пољопривреда и агроиндустрија
Фондација за цивилни развој и Институт за научне и техничке информације у пољопривреди Словачка (ИСТИА/УВТИП), у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Црне Горе отпочечели су пројекат Формирање ЕУ инфоцентра у служби процеса интеграција пољопривреде Црне Горе у ЕУ. Временски период трајања пројекта је од децембра 2007. године до октобра 2009. године, а вриједност пројекта је око 90.000 ЕУР, од чега је учешће Министарства 17.000 ЕУР.

Општи циљ пројекта јесте лакши приступ информацијама о Европској унији у сектору пољопривреде Црне Горе. Овај циљ би требало постићи кроз пренос искуства Министарства пољопривреде Словачке и Института за научне и техничке информације у пољопривреди (ИСТИА ) стечених у процесу интеграција. Главни учинак пројекта би требало да буде формиран и оперативан ЕУ Информативни центар у Министарству, специјализоване информације на његовој web страници, обучено особље Центра и чланови преговарачког тима и радних група, информације и брошуре.

Очекивани главни учинак пројекта би требало да буде функционисање ЕУ Информативног центра, специјализоване информације на web страници Министарства, обучено особље ЕУ Информативног Центра и чланова преговарачког тима и радних група, информације и брошуре.

Очекивани дугорочни утицај јесте приступање Црне Горе ЕУ а пројекат је осмишљен тако да допринесе интеграцији у сектору пољопривреде, што је један од најкомпликованијих задатака.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?