Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Утврђен Нацрт документа Развој рибарског сектора 2009-2013. године Национални стратегијски план

Објављено: 24.11.2008. 22:49 Аутор: Пољопривреда и агроиндустрија
Влада Црне Горе је, на сједници од 06. новембра 2008. године, на предлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, утврдила Нацрт документа Развој рибарског сектора 2009-2013. године Национални стратегијски план са Програмом јавне расправе.

Предложени Нацрт документа Развој рибарског сектора 2009-2013. године Национални стратегијски план допуњује и разрађује претходно објављену Стратегију развоја рибарства (2006. година) користећи при томе пројектни приступ Европског фонда за рибарство. Експерти са ЦАРДС пројекта ЕУ ''Техничка подршка сектору рибарства у Црној Гори '' који је у Црној Гори био присутан претходних 18 мјесеци су помогли у изради овог документа након спроведених истраживања и консултација свих заинтересованих субјеката у рибарском сектору. Хармонизовање приступа за обезбјеђивање финансијске помоћи са оним који је дат у Европском фонду за рибарство би требало да буде од користи рибарском сектору Црне Горе који би био спреман да искористи било који програм финансијске подршке у предприступном периоду као и након приступа.
Сходно Програму јавне расправе, објављивањем на web сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде почеће јавна расправа о овом документу и трајаће 30 дана.
Јавна расправа се организује на следећи начин: путем web сајта Министарства и у форми два округла стола који ће се организовати у Котору и Подгорици. О датуму одржавања округлих столова благовремено ћете бити обавијештени.
Позивају се Удружења рибара и узгајивача рибе и шкољака, задруге и други представници невладиног сектора, привредна друштва и предузетници који се баве риболовом, марикултуром, узгојем пастрмке, научно образовне и друге институције из сектора рибарства, општинске службе, Привредна комора и представници компанија регистрованих за откуп и прераду рибе, друге Владине институције и тијела која су директно или индиректно везани за сектор рибарства, као и представници међународних и других пројеката у рибарству и пољопривреди да учествују у јавној расправи и да све своје евентуалне примједбе, сугестије, коментаре и приједлоге везане за документ Развој рибарског сектора 2009-2013. године Национални стратегијски план доставе овом Министарству најкасније до 24. децембра 2008.године.
Нацрт документа је објављен на web-сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде www.минпољ.влада.цг.yу.
Све примједбе и сугестије могу се доставити на следећу адресу:
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
Римски трг бр 46
Подгорица
Или на фаx: 081 234 306 односно е-маил: павловицс@мн.yу и славица.павловиц@гов.ме.

Овдје можете преузети текст НацртаDownload
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?