Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Састанак ЦЕФТА подкомитета за пољопривреду

Објављено: 06.04.2009. 20:53 Аутор: Пољопривреда и агроиндустрија
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, као предсједавајући, организује други састанак ЦЕФТА Подкомитета за пољопривреду и санитарне и фитосанитарне мјере 8. и 9. априла у хотелу "Подгорица". Учесници ће бити осам земаља потписница ЦЕФТА, а поред представника Црне Горе на састанку ће учествовати и представници Албаније, Босне и Херцеговине, Македоније, Молдавије, Србије, Хрватске и Косова.

Тема састанка је размјена података и скустава у развоју пољопривредне трговинске политике и санитарних ифитосанитарних мјера, у циљу њиховог усаглашавања.

Дан прије, чланице ће имати и билатералне састанке посвећене даљој либерализацији трговине, што је у складу са обавезама проистеклим из ЦЕФТА 2006 о чему ће се такође расправљати на Подкомитету.

Састанак ће званично отворити 08. априла 2009. године мр Бранко Булатовић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, а присутне ће поздравити и Горан Шћепановић, помоћник министра за економски развој, испред предсједавајућег ЦЕФТА-ом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?