Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Пљевљима: Кривична дјела се озбиљно истражују, највећа је одговорност на онима који су континуирано креирали атмосферу за ове догађаје

Објављено: 04.09.2020. 00:06 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић поручио је поподне из Пљеваља да се озбиљно ради на истрагама, да је највећа одговорност на онима који су националистичким иступима створили атмосферу за оно што се догађа у Пљевљима те да је заједнички живот светиња свих нас.

„У Пљевљима сам да поручим нашим грађанима да озбиљно радимо на истрагама и да ћемо употријебити сва законска средства да пронађемо починиоце гнусних кривичних дјела која ударају на темељ Црне Горе. Да нагласим и да истражујемо има ли налогодаваца. Али и да оцијеним да их не мора бити ако је неко током кампање континуирано стварао атмосферу да се припадницима мањина ово догоди. На онима који се залажу за подизање споменика фашистима, на онима који узвикују националистичке пароле, пјевају националистичке пјесме и бодре друге да то чине – лежи највећа одговорност за ова догађања, јер стварају атмосферу за ово. То је узрочно-посљедична веза, која се не може игнорисати ни прикрити неаргументованим тврдњама о наводним дјелима тајне полиције. Напади на сваког грађанина по основу нације и вјере су напади на мултинационални и мултивјерски склад, што је највеће богатство које има Црна Гора и по чему је препознатљива у региону и шире“ – саопштио је министар унутрашњих послова након састанка са предсједником Општине Пљевља, начелником Центра безбједности, представницима политичких партија: Демократске партије социјалиста, Социјалдемократа, Бошњачке странке и Социјалдемократске партије, као и другим угледним Бошњацима-Муслиманима из Пљеваља.

Предсједник Одбора Исламске заједнице Пљевља Муриз Муслић изјавио је да Исламска заједница има пуно повјерење у државу и државне органе да ће сви инциденти бити процесуирани и да ће виновници одговарати.

Предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић саопштио је да су на састанцима анализирана сва дешавања и да је на састанку са угледним Пљевљацима Бошњацима-Муслимана гарантована сигурност свим грађанима.

„Тако да нема потребе да се било ко организује у дијелу обезбјеђивања вјерских објеката и вјерских институција, већ је то државни посао и држава ће дати све од себе да безбједност свих институција и свих који у њима бораве не дође у питање“ – казао је предсједник Општине Пљевља.

Министар Нухоџић је казао да никоме не смије бити дозвољено да руши оно што смо вјековима градили, нити да осујети мултиетнички склад нити да поколеба повјерење мањинских народа у државу.

„Црна Гора је и раније знала изаћи на крај са оваквим појавама. Данас је Црна Гора јака. Јача је и снажнија од оних који желе да наруше истински суживот и толеранцију у нашој грађанској држави, које не желимо и нећемо да се одрекнемо! Црна Гора је наша заједничка кућа, из које се нећемо селити! И данас, из Пљеваља, поручујем свим грађанима: сачуваћемо мир, сигурност и безбједност сваког грађанина и грађанке, без обзира на вјеру и нацију! Још једном позивам на мир и слогу, да будемо толерантни, да поштујемо једни друге, своје пријатеље, комшије – јер разлике нијесу и не треба да буду усуд нашег живљења, већ најузвишенија и најсветија вриједност коју треба да чувамо и сачувамо сви ми који живимо у Црној Гори. Наш заједнички живот је светиња свих нас“ – поручио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на крају радне посјете Пљевљима.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?