Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за консултације поводом израде Стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2024.године

Објављено: 21.09.2020. 19:22 Аутор: Министарство финансија

У складу са одредбом члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист Црне Горе", број 41/18) Министарство финансија, упућује

Ј А В Н И   П О З И В

Заинтересованој јавности да у вези са припремом Стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2024. године, иницијативе, сугестије и предлоге евентуалних мјера за креирање ефикаснијег система јавних набавки  и јавно-приватног партнерства могу се доставити на сљедећу адресу: ул. Слободе, бр. 2 Подгорица, маил: мф@миф.гов.ме, јавне.набавке@миф.гов.ме.

Министарство финансија сходно Програму рада Владе за 2020.годину, са међународним партнерима ради на припреми текста Стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период  2021-2024. Стратегија обухвата развој законодавства о јавним набавкама и јавно-приватном партнерству у Црној Гори и даље усклађивање са законодавством и праксом ЕУ, институционални оквир, професионалну обуку, процес интеграција, централизоване јавне набавке, електронске јавне набавке и заштиту права учесника у поступку. Стратегијом ће се, на основу анализе стања у области политике јавних набавки и јавно-приватног партнетства, утврдити стратешки циљеви, активности и индикатори успјеха.

Консултације заинтересоване јавности у вези са припремом Стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2024, трајаће до 12. октобра    2020. године.

Министарство финансија ће све пристигле иницијативе, сугестије, предлоге и коментаре размотрити и узети у обзир приликом припреме новог стратешког оквира.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?