Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ПОРТАЛ ИН4С УКЛОНИО ПРОТИВЗАКОНИТЕ КОМЕНТАРЕ

Објављено: 23.09.2020. 14:45 Аутор: ПР Слузба

Уредништво портала ИН4С уклонило је највећи дио уврједљивих и противзаконитих коментара које је пријавио државни секретар у Министарству за људска и мањинска права мр Александар Саша Зековић.

Државни секретар Зековић пријавио је уредништву портал ИН4С коментаре објављене испод текста под насловом “Донатор ДПС све гласаче три побједничке листе прогласио Србима: Политичко искуство са СПЦ може постати озбиљан терет и ноћна мора нових власти” који је доступан на овом линку: хттпс://www.ин4с.нет/донатор-дпс-све-гласаце-три-побједницке-листе-прогласио-србима-политицко-искуство-са-спц-мозе-постати-озбиљан-терет-и-ноцна-мора-нових-власти/ зато јер представљају противзаконити садржај по основу члана 26. и 36. Закона о медијима.

 

“Коментари чије сте објављивање дозволили превазилазе слободу изражавања и границу коју треба да поднесе неко ко је дио јавног простора, и представљају грубо и непримјерено вријеђање по личној основи а неки од њих иду и у правцу угрожавања моје сигурности” - навео је Зековић. 

 

“Коментари у којима се каже да сам сплачина људска (1), усташа (2), да смрдим (2), да сам смеће (1), да се спровопди генерализација и афирмишу стереотипи у односу на ћелавост (4), да сам будала (1), да сам педер (5), сатаниста (1), најављује се лов на зечеве при чему ћу бити и прва жртва (1), црна овца (1), идиот (1), магарац (1), да сам говно (1), говедо (1), у негативном контексту истиче сексуална орјентација (већи број коментара), и бројни други превазилазе законити контекст слободе изражавања и представљају грубо вријеђање и угрожавање сигурности” навео је државни Зековић у пријави и позвао уредништво портала да сходно Закону уклони све спорне коментаре.

Уредништво портала је у року од 50 минута избрисало највећи број пријављених коментара али за није објавило и достављено реаговање у односу на основни, оригинални, текст које овдје интегрално објављујемо:

РЕАГОВАЊЕ КОЈЕ НИЈЕ ОБЈАВИО ПОРТАЛ ИН4С

Уредништво портала ИН4С објавило је текст под насловом “Донатор ДПС све гласаче три побједничке листе прогласио Србима: Политичко искуство са СПЦ може постати озбиљан терет и ноћна мора нових власти” у којем су селективно и скраћено представљени одговори на питања која сам дао Дневним новинама.

Пажљивим читањем објављеног текста на порталу ИН4С, као и интегралног интервјуа Дневним новинама од 19.09.2020. године - хттпс://www.побједа.ме/цланак/зековиц-нова-политицка-вецина-има-одговорност-да-буде-обазрива-према-достојанству-и-правима-етицких-црногораца, не може се наћи основ за констатацију да сам све гласаче три побједничке листе наводно прогласио Србима јер о томе нијесам рекао ни ријечи па наслов представља произвољну оцјену која не одражава суштину и смисао мојег размишљања.

Фотографија коју сте објавили као илустрацију уз текст је настала кроз моје учешће у кампањи Синдиката медија Црне Горе о значају новинарске професије и нема везе никакве са Демократском партијом социјалиста чији је натпис у позадини.

Потврђујем да сам тој партији приложио одређени новчани износ из разлога што сам као грађанин, не као члан, препознао квалитет изборног програма нарочито у домену људских права. Као медиј који држи до неутралности и објективности не видим смисао да стигматизујете ту личну одлуку као што нијесам примјетио да сте стигматизовали и криминализовали донацију универзитетског професора Здравка Кривокапића према Демократском фронту или било које друге особе према било којем политичком субјекту које законито дјелује и постоји.

 

Александар Саша Зековић,

државни секретар у Министарству за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?