Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Убрзо предлог модела за вредновање додатног рада у школама

Објављено: 14.10.2020. 21:44 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Предлог модела за вредновање додатног рада кадра у школама у текућој епидемиолошкој ситуацији, требало би да буде израђен брзо. На њему ће радити радна група која ће бити формирана у наредних неколико дана, и која ће бити састављена од представника Министарства просвјете и Синдиката просвјете. Рад Групе ће бити орочен на краћи временски период, како би у најскоријем року она дала конкретан предлог модела, који ће бити упућен у даљу процедуру. То је један од основних закључака данашњег састанка министра просвјете др Дамира Шеховића са в.д. предсједника Синдиката просвјете Славком Бошковић, те потпредсједницицима Синдиката Николајем Кнежевићем и Станком Вукчевић.

Како је истакнуто, у току је изазовна школска година, која функционише у потпуно измијењеним околностима, узевши у обзир комплексну и врло проблематичну епидемиолошку ситуацију. Како је наглашено, чињеница је да већина наставног и ваннаставног особља има повећан обим рада, који би требало квантификовати и валоризовати, наравно, у складу са текућом финансијском ситуацијом и могућностима.

Наглашено је и да је израда поменутог модела комплексан посао, јер наставници различитих разреда имају различита оптерећења: од оних који раде онлине и уз припреме и консултације у школи, преко оних који раде само у школи такође уз консултације са ђацима, до оних наставника који дио посла раде онлине, али дио наставе обављају и у учионицама. Уочено је да је ваннаставно особље задужено за послове одржавање хигијене у установама у новонасталим условима посебно оптерећено.

Наглашено је и да ће се пратити примјена модела наставе којим је започета школска година, да ће се одржати и консултације са кључним партнерима тим поводом, те да ће о свакој евентуалној измјени у начину рада школа јавност, као и до сада, на вријеме бити обавијештена.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?