Електронско подношење захтјева за упис дјеце у основне музичке школе почиње сјутра

Министарство просвјете, науке, културе и спорта у сарадњи са представништвом УНИЦЕФ-а у Црној Гори, креирало је апликацију за електронско подношење захтјева за упис дјеце у основне музичке школе. Ријеч је о новој електронској услузи, која ће, по први пут ове године, бити доступна дјеци која желе да упишу основну музичку школу, а има за циљ олакшавање процедуре уписа, смањен број долазака у школу, као и доступност сервису 24 сата.  Упис ће се реализовати путем веб странице www.уписи.еду.ме. Подношење пријава почиње 10. јуна и трајаће до 20. јуна, док ће одржавање пријемних испита почети 21. јуна 2021. године.

Попуњавањем форме за упис дјеце на порталу www.уписи.еду.ме  подноси се захтјев за упис и заказује термин за одржавање пријемног испита, док се процедура уписа завршава тек након одржаног пријемног испита.

Основно музичко образовање траје три, шест, односно девет година. Деветогодишње музичко образовање ученик може уписати са шест, шестогодишње са девет, а трогодишње са дванаест година, уз провјеру склоности коју врши комисија. Нарочито надарена дјеца могу започети стицање умјетничког образовања и са мање година старости, о чему одлучује наставничко вијеће основне умјетничке школе на основу провјере склоности коју врши комисија. Такође, нарочито надарена дјеца, која су навршила седам или осам година, могу се уписати директно у други разред деветогодишњег музичког образовања, под условом да имају ниво постигнућа првог разреда, који провјерава комисија. Основно балетско образовање траје четири, односно шест година.

Детаљно упутство за електронски упис у основне музичке школе, родитељи могу пронаћи на YоуТубе каналу Уписи еду ме на сљедећем линку:

хттпс://www.yоутубе.цом/цханнел/УЦХXРп4Јсидх30уМxсYн-ТИА 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?