Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Wебинар: Могућности финансирања трансфера технологије путем СМАРТ4АЛЛ грантова

Објављено: 13.11.2020. 22:37 Аутор: Министарство науке

У оквиру Хоризонт 2020 пројекта СМАРТ4АЛЛ, у уторак, 17. новембра 2020. године, са почетком у 10х, одржаће се wебинар на тему „Могућности финансирања трансфера технологије путем СМАРТ4АЛЛ грантова“.

Циљ wебинара је да се учесници упознају да могућностима финансирања иновативних пројеката и трансфера технологије кроз позиве СМАРТ4АЛЛ пројекта и да им се представи наредни ЦТТЕ позив који ће бити отворен од 1.12.2020. до 28.2.2021. године. Wебинар, који се одржава на нашем језику, намијењен је представницима малих и средњих предузећа (СМЕ), хабова, стартапова и иновативних компанија из Црне Горе и окружења.

На wебинару ће учествовати представници црногорског партнера у конзорцијуму, компаније Медитерранеан Еxцелленце ин Цомпутинг анд Онтологy - МЕЦОнет д.о.о. (www.мецонет.ме ); проф. Борис Антић са Универзитета у Новом Саду који је партнер на пројекту; и компанија "Верлаб" која је изабрана за финансирање током првог позива КТЕ пројеката.

Регистрација за wебинар је обавезна путем линка:

хттпс://www.евентбрите.цом/е/могуцности-финансирања-трансфера-технологије-путем-смарт4алл-грантова-тицкетс-125305089897

Агенду wебинара можете преузети овдје: Агенда за Мецонет wебинар

Подсјећамо, СМАРТ4АЛЛ је пројекат финансиран од Х2020 у циљу изградње капацитета међу европским заинтересованим странама путем развијања самоодрживих, прекограничних експеримената којима се преносе знања и технологије између академске заједнице и привреде. Пројекат, усмјерен ка прилагођеном нискоменергетском рачунарству (ЦЛЕЦ) за Цyбер-Пхyсицал Системе (ЦПС) и Интернет ствари (ИоТ), комбинује низ јединствених карактеристика које повезује заједничка визија различитих култура, различитих политика, различитих географских подручја и различитих примјена домени.

Како би то постигао, СМАРТ4АЛЛ ц́е осмислити и имплементирати 3 врсте прекограничних експеримената и то:

1) Експерименти за пренос знања (КТЕ), који садрже нови тип експерименталних пракси који омогуц́ују мањим пројектима или мање зрелим идејама да буду представљени, тестирани и на тај начин потенцијално спремни за раст и откривање потенцијала својих производа;

2) Фокусирани експерименти за трансфер технологије (ФТТЕ), усредсређени на једну од четири дефинисане области које су слабо заступљене, пружиц́е прилику за формирање синергије, унапређење пројеката оријентисаних на производе и пружање смјерница за успјешну комерцијализацију;

3) Експерименти са трансфером технологије за више домена (ЦТТЕ), усмјерени на сложеније мултидисциплинарне трансфере и производњу нових ЦЛЕЦ ЦПС и ИоТ технологија за шире тржиште.

Више информација о пројекту можете пронаћи на web страницама:

хттпс://смарт4алл-пројецт.еу/ и хттп://www.мецонет.ме/СМАРТ4АЛЛ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?