Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Братић и Рајнке: Посвећени јачању међусобне сарадње

Објављено: 18.12.2020. 19:17 Аутор: ПР слузба

Министарка просвјете, науке, културе и спорта др Весна Братић данас је примила у посјету Њ.Е. амбасадорку Сједињених Америчких Држава Џуди Рајзинг Рајнке а то је уједно и њена прва посјета од када др Весна Братић управља овим ресором.

У срдачној атмосфери испрва су размијењена искуства у досадашњој сарадњи америчке Амбасаде са министарствима обједињеним у ново Министарство просвјете, науке, културе и спорта. Том приликом америчка амбасадорка Рајнке је нагласила да се ради о веома плодоносној и интензивној сарадњи, будући да су Сједињене Америчке Државе подржавале унапређење школског система у Црној Гори. Посебан акценат је био на размјени студената и учествовању у студентским и школским програмима које финансирају САД, али и на улагању у школску инфраструктуру, развој спорта и јачању културних веза.

Министарка Братић је нагласила да веома цијени такав допринос, будући да је и сама била стипендиста америчке Владе и учесник програма СУСИ 2015. године на Универзитету савремене америчке књижевности у Лујвилу.
Она је нагласила да се приоритети у управљању ресором просвјете и образовања односе прије свега на обезбјеђивање повратка ђака у школе у безбједном окружењу, деполитизацију школских и високошколских установа те потпуно унапређење образовног процеса у коме ће се истински цијенити једнакост и његовати таленти. 

Амбасадорка Рајнке је исказала спремност Амбасаде Сједињених Америчких Држава за успостављање конструктивне сарадње са министарком Братић и њеним тимом на покретању нових и наставку заједничког рада на раније започетим пројектима од обостраног интереса.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?