Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bratić i Rajnke: Posvećeni jačanju međusobne saradnje

Objavljeno: 18.12.2020. 19:17 Autor: PR sluzba

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić danas je primila u posjetu Nj.E. ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke a to je ujedno i njena prva posjeta od kada dr Vesna Bratić upravlja ovim resorom.

U srdačnoj atmosferi isprva su razmijenjena iskustva u dosadašnjoj saradnji američke Ambasade sa ministarstvima objedinjenim u novo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Tom prilikom američka ambasadorka Rajnke je naglasila da se radi o veoma plodonosnoj i intenzivnoj saradnji, budući da su Sjedinjene Američke Države podržavale unapređenje školskog sistema u Crnoj Gori. Poseban akcenat je bio na razmjeni studenata i učestvovanju u studentskim i školskim programima koje finansiraju SAD, ali i na ulaganju u školsku infrastrukturu, razvoj sporta i jačanju kulturnih veza.

Ministarka Bratić je naglasila da veoma cijeni takav doprinos, budući da je i sama bila stipendista američke Vlade i učesnik programa SUSI 2015. godine na Univerzitetu savremene američke književnosti u Lujvilu.
Ona je naglasila da se prioriteti u upravljanju resorom prosvjete i obrazovanja odnose prije svega na obezbjeđivanje povratka đaka u škole u bezbjednom okruženju, depolitizaciju školskih i visokoškolskih ustanova te potpuno unapređenje obrazovnog procesa u kome će se istinski cijeniti jednakost i njegovati talenti. 

Ambasadorka Rajnke je iskazala spremnost Ambasade Sjedinjenih Američkih Država za uspostavljanje konstruktivne saradnje sa ministarkom Bratić i njenim timom na pokretanju novih i nastavku zajedničkog rada na ranije započetim projektima od obostranog interesa.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?