Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјетница предсједника Владе за мањине Маида Горчевић одржала консултације са НВО сектором

Објављено: 30.12.2020. 10:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Савјетница предсједника Владе за мањине Маида Горчевић одржала 29. децембра консултације са НВО сектором како би се упознала са њиховим радом и како би размијенили мишљења у вези са бољим праћењем Уставом загарантованих права мањинских народа у ЦГ.

Преко платформе ZOOM састанку је присуствовало 20 невладиних организација које су у разговору истакле сугестије на будући рад Владе када су права мањина у питању, указујући на проблеме са којима се сријећу мањине, али и проблемима које су имали у досадашњем раду.

Влада је показала отвореност у рјешавању проблема који постоје када су права мањинских народа у питању позивајући да НВО наставе да буду партнери у пројектима као и претходних година.

Горчевић је истакла да НВО сектор у досадашњем раду показао завидне резултате, преданост послу, иницијативу за рјешавање проблема када су мањине у питању, информисање шире јавности о стању у Црној Гори, али и иновативност у осмишљавању разних догађаја који подстичу мултиетичност наглашавајући спремност Владе ка унапређењу положаја права мањина у ЦГ.

Људска и мањинска права ће свакако бити у фокусу у наредном периоду, закључила је савјетница за мањине Маида Горчевић и позвала невладине организације да подијеле мишљења, критике и сугестије.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?