Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Читајте седми број часописа Еуроказ

Објављено: 31.12.2020. 22:00 Аутор: КЕИ
Генерални секретаријат Владе – Сектор за информисање јавности о ЕУ и процесу приступања ЕУ објавио је седми број часописа Еуроказ.

У оквиру више рубрика, кроз Еуроказ су представљене актуелности из преговарачког процеса, резултати реформи које Црна Гора спроводи у процесу приступања, успјешни примјери коришћења ЕУ фондова. Саговорници Еуроказа говоре на актуелне теме из преговарачког процеса и о актуелностима из домена функционисања ЕУ.

У Еуроказу можете пронаћи, између осталог, ауторски текст нове главне преговарачице Зорке Кордић, као и интервју са амбасадорском Португала, државом која од 1. јануара преузима предсједавање ЕУ. У новом издању часописа можете читати и шта мисле представници Европске комисије и Европског парламента о недавном вету Бугарске Сјеверној Македонији, као и о партнерству Црне Горе са Еуротрансплантом, међународном организацијом у области трансплантације органа, који прави помак у овој грани медицине.

Часопис излази сваких шест мјесеци и доступан је на интернет страницама и мрежама Канцеларије за европске интеграције и еу.ме.

Седми број часописа Еуроказ можете преузети овдје.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?