Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Радуловић са члановима Парламентарне групе за ЈИЕ у Бундестагу: Парламентарна међудржавна сарадња од посебног значаја за европски пут Црне Горе

Објављено: 14.01.2021. 20:00 Аутор: МВП

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић састао се данас, током првог дана посјете СР Њемачкој, са предсједавајућим Јосипом Јуратовићем и осталим члановима Парламентарне групе за Југоисточну Европу у Бундестагу.

 

Министар Радуловић је истакао да сусрети са њемачким званичницима представљају јасан сигнал вањскополитичког опредјелјенја нове Владе, имајући у виду да је то уједно и прва организована посјета након ступања на дужност шефа црногорске дипломатије. Нагласио је да су садржајни односи Подгорице и Берлина изузетно значајни за наш европски пут, који представља један од кључних постулата нашег вањскополитичког опередјељења. Дијалог на високом нивоу и интензивна сарадња на свим пољима мора остати главно обиљежје односа наше двије државе, истакао је министар Радуловић.


Министар Радуловић је детаљно упознао саговорнике са тренутним политичким процесима у Црној Гори. Информисао је о позиву који је предсједник Владе упутио предсједницима државе и Скупштине, у циљу превазилажења блокаде функционисања система која карактерише тренутну црногорску политичку збиљу.

 

Предсједавајући Јуратовић честитао је министру Радуловићу на новој функцији, те потврдио снажну подршку СР Њемачке европским аспирацијама Црне Горе, уз оцјену да су квалитетне реформе кључ даљег напретка и друштвеног развоја. Он је, заједно са својим колегама, поручио да Црној Гори предстоји захтјеван период у којем ће имати снажну подршку СР Њемачке у свим областима од значаја за процес преговора са ЕУ. Указао је на значај дијалога између различитих носилаца власти, и истакао да Европска унија, супротно вјеровањима многих, у своју породицу неће примити стабилократије, већ само и искључиво зреле демократије.

 

Састанак је био прилика да министар Радуловић са саговорницима размијени мишљења о актуелним питањима која се тичу тренутне политичке ситуације у Црној Гори.

 

Поред предсједавајућег Јуратовића, састанку су присуствовали Еберхард Брехт (СПД), Карл-Хајнц Брунер (СПД), Рената Алт (ФДП), Томас Хакер (ФДП), Фридрих Остендорф (Зелени) и Александер Ној из Љевице.

ФОТО и ВИДЕОхттпс://www.флицкр.цом/пхотос/владацг/албумс/72157717886146373

Министарство вањских послова 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?