Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Кривокапић разговарао са амбасадором Сјеверне Македоније Михајлом Трпкоским

Објављено: 18.01.2021. 16:15 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић у срдачној атмосфери добродошлице дочекао је амбасадора Републике Сјеверне Македоније у ЦГ, Њ. Е. Михајла Трпкоског.

Премијер Кривокапић је амбасадора Трпкоског упознао са путем реформи и истинских друштвених промјена које је Влада зацртала да оствари за вријеме свог мандата.

Премијер је изразио задовољство што већ постоји велики број потписаних билатералних споразума између наших држава, али види простор да се та сарадња прошири и унаприједи кроз бројне нове споразуме. У доброј нади да ћемо потврдити и оснажити наше билатералне односе, премијер Кривокапић ће 22. 01. 2021. угостити министра вањских послова РСМ Бујара Османија

Амбасадор Трпкоски поручује да Црна Гора у Сјеверној Македонији има пријатеља и партнера који поздравља пут Црне Горе ка вишим стандардима и циљевима који се нарочито тичу владавине права и борбе против свих видова корупције.

Његова екселенција, господин Трпкоски сложио се са премијером Кривокапићем да је тренутна путна инфраструктура трговински и привредни изазов. То је и један од разлога што су грађани и грађанке Македоније окренути приморју Грчке, а што у будућности не мора бити непромјењива константа. Једно од рјешења у догледној будућности, могло би бити, и успостављање авио-линије на релацији Подгорица-Скопље.

Такође, премијер и амбасадор сагласни су да досадашња привредно – економска сарадња није занемарљива, али да се прије свега може унаприједити кроз црногорски извозни потенцијал.

Састанак је завршен са изразом најискренијих жеља од стране македонског амбасадора да Влада ЦГ оствари све амбициозно зацртане циљеве.

Zdravko Krivokapić - Mihajlo Trpkoski (18.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?