Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић - Османи: Чланство у ЕУ нема алтернативу

Објављено: 22.01.2021. 15:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић, дочекао је данас у Вили „Горица“ министра вањских послова Републике Сјеверне Македоније, господина Бујара Османија.

У срдачној и пријатељској атмосфери, премијер Здравко Кривокапић је изразио искрену добродошлицу македонској делегацији и министра Османија упознао са политичко – економском ситуацијом у којој се налази Црна Гора.

Министар Бујар Османи честитао је премијеру Кривокапићу на функцији и изразио задовољство што је први високи званичник једне државе који долази у званичну посјету Црној Гори. Премијер Кривокапић и министар Османи сагласни су да чланство у ЕУ нема алтернативу. Кривокапић је нагласио да ћемо са задовољством подијелити искуство из преговарачког процеса са пријатељском Сјеверном Македонијом.

Саговорници су се сложили да ће радити на унапређењу постојеће привредне сарадње. Изразили су обострану жељу да наша међудржавна сарадња мора да се у будућности одвија на што паритетнијој основи, како би се смањла разлика у извозном – увозном салду.

Премијер Кривокапић и министар Османи препознали су пољопривреду, трговину, образовање, културу и спорт као области у којима би сарадњу могли унаприједити, а да Црна Гора посједује интерес, капацитете и жељу да туристичку понуду учини још примамљивијом за грађане Сјеверне Македоније.

Премијер Кривокапић и министар Османи мишљења су да би сарадња наше двије државе могла ојачати како кроз већ постојећу билатералну сарадњу, тако кроз тјешњу комуникацију већ збратимљених десет општина, али и кроз актуелне регионалне пројекте.

Званичници су се растали у нади да би простор Западног Балкана у будућности могао да „експортује, а не само да импортује демократију“ што је било досадашње искуство. 

Bujar Osmani - zvanična posjeta Crnoj Gori (22.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?