Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Секуловић: Помоћ Хрватској израз емпатије и солидарности према сусједима

Објављено: 19.01.2021. 16:42 Аутор: МУП
Донација Министарства унутрашњих послова, која је опредијељена за помоћ становништву Хрватске, које је погођено разорним земљотресом, упућена је данас камионом Црвеног крста Црне Горе, заједно са донацијом коју је Црвени крст Црне Горе намијенио Црвеном крижу Републике Хрватске.

Помоћ Министарства унутрашњих послова је у складу са исказаним потребама Владе Републике Хрватске и обезбијеђена је из ресурса Директората за ванредне ситуације МУП-а, а састоји се од постељине (100 комплета), врећа за спавање (100 комада), ћебади (200 комада) и подметача за спавање (100 комада).

Поводом упућивања донације, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић истакао је да је помоћ, израз емпатије и солидарности са грађанима Републике Хрватске који су погођени разорним земљотресом. „Истовремено је доказ искрене жеље да се становништву на том подручју на конкретан начин помогне у превазилажењу проблема са којима су суочени због земљотреса. Ово је, такође, прилика да похвалим што су многи појединци и организације претходних дана на различите начине исказали спремност или помогли угрожена подручја, и тако на најбољи начин потврдили и афирмисали добросусједске односе, као препознатљив облик сарадње наше двије државе”, казао је министар Секуловић.

Основ за пружање помоћи су Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Хрватске о сарадњи у заштити од природних и цивилизацијских катастрофа, који је потписан у Загребу 27. маја 2008. године и Одлука Владе Црне Горе од 14. јануара 2021. године да се помоћ коју пружа Министарство унутрашњих послова уручи Директорату за цивилну заштиту Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске.

Помоћ Црвеног крста састоји се од гријалица (100 комада), сунђер душека (100 комада), постељине (100 комплета) и зимских јакни (500 комада).

Министарство унутрашњих послова

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?