Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Поништени конкурси за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте које је објавило бивше Министарство науке

Објављено: 28.01.2021. 19:38 Аутор: ПР служба

Министарство просвјете, науке, културе и спорта обавјештава све апликанте и заинтересовану јавност да се поништава Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте од 27.02.2020. године као и Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте са измјенама и допунама од 09.04.2020.године, објављени на сајту Министарства науке и на порталу Научна мрежа.

Конкурсима је било предвиђено да се национални научноистраживачки пројекти финансирају износом укупне вриједности од 1 милион и 500 000 евра, те да се реализују у периоду не дужем од двије године. Формални разлози за поништавање конкурса налазе се у произвољној, самовољној и непрофесионалној примјени, тумачењу и грубој повреди процедура које су морале бити поштоване приликом конкурсног процеса, а прецизиране су Законом о научноистраживачкој дјелатности и Правилником којим се регулише овај процес.

Поред тога, произвољно и нестручно су спроведени сви дјелови процедуре који нису били прецизирани законским и подзаконским актима, чиме је остављен простор за бројне нерегуларности, уз недостатак научних, формалних и етичких критеријума приликом доношења одлука у различитим фазама конкурсне процедуре. Министарством науке је током свих корака конкурсне процедуре, од објаве конкурса до објаве резултата по конкурсима, руководила др Сања Дамјановић.

Министарство ће уложити све напоре како би што прије били створени формални и суштински услови на основу којих би се обезбиједиле претпоставке за ново расписивање конкурса.

Одлуку о поништењу конкурса за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте можете погледати ОВДЈЕпдф.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?