Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Семинар за чланове Комисије за усмјеравање дјеце са посебним потребама у васпитно-образовни процес у Црној Гори

Објављено: 23.01.2008. 22:55 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство просвјете и науке уз помоћ и подршку УНИЦЕФ-а, Хандицап Интернатионал-а, као партнера, организује семинар за чланове Комисије за усмјеравање дјеце са посебним потребама у васпитно-образовни процес у Црној Гори, који се одржава у Хотелу "Палма" у Тивту од 24. до 27. јануара 2008. године.

Основне поставке реформе образовног система односе се на обликовање услова који ће узети у обзир индивидуалне потребе сваког појединачног дјетета. Сходно томе 2004. године донешен је Закон о васпитању и образовању дјеце са посебним потребама. Једна од највећих новина тог закона јесте успостављање Комисија за усмјеравање дјеце са посебним потребама у васпитно-образовни процес.

За групу за централну регију семинар се одржава 24. и 25. јануара 2008. године. У овој групи су представници сљедећих општинских Комисија: Подгорица, Даниловград, Цетиње, Никшић и Колашин.

За групу за јужну регију семинар се одржава 24. и 25. јануара 2008. године. У овој групи су представници сљедећих општинских Комисија: Бар, Херцег Нови, Тиват, Котор, Будва и Улцињ.

За групу за сјеверну регију семинар се одржава 26. и 27. јануара 2008. године. У овој групи су представници сљедећих општинских Комисија: Плав, Беране, Андријевица, Мојковац, Бијело Поље, Пљевља и Рожаје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?