Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање споразума о придруживању Црне Горе највећем европском програму за науку

Објављено: 24.01.2008. 18:05 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У петак, 25. јануара 2008. године, у Бриселу ће бити потписан Споразум о придруживању Црне Горе Седмом оквирном програму Европске заједнице за истраживање и технолошки развој (ФП7). Потписници су г. Јанез ПОТОЧНИК, европски комесар за науку и истраживања, у име Европске комисије и гђа Славица МИЛАЧИЋ, амбасадор, шеф Сталне мисије Црне Горе при Европској Унији, у име Владе Црне Горе.

Придруживање Црне Горе највећем европском програму за науку отвара велике могућности црногорским научницима, факултетима, институтима и компанијама за сарадњу у истраживањима и активностима подршке који се финансирају из овог фонда, укључујући научне области које су кључне за имплементацију легислативе ЕУ.

Црна Гора на овај начин улази у друштво осталих земаља Западног Балкана које су придружене Седмом оквирном програму: Србији, Хрватској, Македонији и Албанији.

Црногорски медији могу да преузму материјале са церемоније потписивања са Портала Аудио-визуелног сервиса Европске комисије:

- видео запис догађаја у дијелу ЕбС 3, на линку

хттп://ец.еуропа.еу/авсервицес/ебс/сцхедуле.цфм?дате=01/25/2008 од 17:30х



- Фотографије потписивања биће обезбијеђене на линку

хттп://ец.еуропа.еу/авсервицес/пхото/индеx_ен.цфм убрзо након церемоније.

Контакт особа у Министарству просвјете и науке: Бранка Жижић, ФП7 координатор; 081 265-014, зизиц@цг.ац.yу.
Додатне информације о ФП7 програму можете наћи на сајту Министарства просвјете и науке www.мпин.цг.yу, или www.мнересеарцх.цг.ац.yу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?