Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Споразума о научној и технолошкој сарадњи између Владе Црне Горе и Владе Републике Хрватске

Објављено: 24.01.2009. 00:01 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У понедељак, 26. јануара 2009. године биће потписан Споразум о научној и технолошкој сарадњи између Владе Црне Горе и Владе Републике Хрватске.

Споразум ће потписати министар просвјете и науке Црне Горе проф. др Сретен Шкулетић и министар просвјете и науке Републике Хрватске проф. др. сци Драган Приморац. Потписивању ће присуствовати и амбасадор Републике Хрватске Петар Турчиновић.

Тим Споразумом стварају се услови за унапређење билатералне научно-технолошке сарадње на основу узајамне користи и једнакости у областима које се односе на: научно-технолошке развојне програме и пројекте, размјену истраживача и експерата, размјену научних и технолошких информација и документације, заједничко коришњење опреме и материјала који су неопходни за остваривање сарадње, организовање и учешће на научним конференцијама, образовање заједничких научно-истраживачких центара и привремених научно-истраживачких група, као и на друге облике научне и технолошке сарадње о којима се уговорне стране могу међусобно договорити.

Споразум ће бити потписан у Министарству просвјете и науке Црне Горе, у 12,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?