Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечано отварање новог објекта Друге основне школе у Општини Будва

Објављено: 30.01.2009. 21:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У понедјељак, 02. фебруара 2009. године, свечано ће бити отворен новосаграђени објекат Друге основне школе у Будви. На свечаности отварања, која ће бити одржана у 14,00 сати, присутнима ће се обратити министар просвјете и науке проф. др Сретен Шкулетић, предсједник Општине Будва Рајко Куљача и в.д. директора Друге основне школе Сања Пантовић.

Новосаграђена зграда школе, укупне површине 5.000 м2, има приземље и два спрата, за
прихват око 1.500 ученика у двије смјене. Објекат садржи 26 учионица општег типа, 6 кабинета, фискултурну салу и неопходне административне, техничке и пратеће просторије. Школа је опемљена савремнеим намјештајем и, поред уобичајних инсталација за ту врсту објекта, има и најсавременији систем видео надзора, структурни кабловски систем за телефонију и рачунарско умрежавање.

Приликом пројектовања, посебна пажња је посвећена особама са посебним потребама, тако да школа има уграђен лифт, санитарне просторије и прилазне рампе за особе у колицима.

Изградњу објекта финансирала је Влада Црне Горе преко Дирекције јавних радова, коз Капитални буџет, док је Општина Будва обезбједила локацију и ослободила објекат плаћања надокнаде за градско-грађевинско земљиште.

Укупна вриједност изведених радова износи 3.750.000 , а уговорене радове извело је предузеће ГП Цетиње са Цетиња.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?