Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана сједница Савјета за .ме домен

Објављено: 18.01.2008. 22:00 Аутор: Насловна страна
Савјет за .ме домен је на данас одржаној сједници усвојио Одлуку о вредновању понуда по Јавном позиву за избор Агента регистрације домена испод националног Интернет домена Црне Горе, коју је доставила Комисија за вредновање и оцјењивање.

Јавни позив за избор Агента регистрације домена испод националног Интернет домена Црне Горе објављен је 14.11.2007. године. Свјетски реномиране компаније као што су Верисигн, ГоДаддy, Афилиас, еНом, Деманд Медиа и сл. које су и раније показале интересовање, одазвале су се на позив. Понуде су достављане до 14.12.2007. године до 12.00 сати, а комисија је истог дана у 15.00 сати, јавно, у присуству овлашћених представника свих понуђача, отворила пристигле понуде.

Чланови комисије су у року од 20 дана извршили детаљну анализу и вредновање понуда, уз једногласну оцјену да понуда компаније Верисигн Сарл не испуњава битне услове дефинисане Јавним позивом. Понуде осталих понуђача задовољиле су критеријуме дефинисане Јавним позивом, па су у складу с тим и вредноване, при чему је понуда понуђача ГоДаддy.цом Инц оцијењена као прворангирана и освојила 92.93 поена, док је другорангирана понуда понуђача еНом Инц која је освојила 75.02 поена.

О Одлуци Комисије, обавијештени су сви понуђачи 31.12.2007. године када им је уручена Одлука. Ни један од учесника Јавног позива није имао примједбе на Одлуку коју је Комисија донијела, о чему су обавијестили и Комисију.

Савјет за .ме домен, је након упознавања са процедуром и резултатима отварања и оцјењивања понуда, усвојио Одлуку Комисије, којом се констатује да је на Јавном позиву као прворангирана изабрана понуда компаније ГоДаддy.цом Инц (конзорцијум Афилиас/ГоДаддy/МеНет).

Савјет је на сједници дефинисао и сљедеће кораке, у циљу стварања услова за почетак регистрације адреса са .ме наставком. У наредном периоду, Савјет за .ме домен и ццТЛД менаџер ће започети преговоре са изабраним Агентом, потписати Уговор и након тога почети процес регистрације домена .ме. Прве адресе са овим наставком се могу очекивати већ крајем фебруара.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?