Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра туризма и заштите животне средине Синиша Станковић отворио Регионални курс за лица која се баве заштитом од зрачења

Објављено: 19.01.2009. 23:12 Аутор: Насловна страна
Међународна агенција за атомску енергију из Беча, у сарадњи са Центром за екотоксиколошка испитивања, те Заводом за међународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу и контакт институцијама Владе Црне Горе за сарадњу са МААЕ, органиује од 19 - 23. јануара 2009. у Подгорици велики Регионални курс за лица која се баве заштитом од зрачења.

Курс се организује у оквиру регионалног пројекта Агенције из Беча РЕР9090, чија је тематика јачање националних капацитета земаља чланица ИАЕА у заштити од зрачења. Намијењен је лицима која ће, након стицања вјештина са тог курса, моћи самостално да раде обуку других лица из те области (обука тзв. тренера).

На курсу учествују полазници из 12 земаља Европе - чланица ИАЕА (Јерменија, Азербејџан, Грузија, Босна и Херцеговина, Киргистан, Литванија, Македонија, Малта, Молдавија, Пољска, Румунија и Таџикистан), као и полазници из Црне Горе. Предавачи су еминентни страни стручњаци за област заштите од зрачења.

Курс је данас отворио помоћник министра туризма и заштите животне средине Синиша Станковић, који је нагласио значај његовог одржавања, уз подсјећање да је том курсу претходило одржавање неколико сличних догађаја у Црној Гори, из различитих области сарадње са Међународном агенцијом за атомску енергију. Он је такође нагласио да је Црна Гора вриједно радила да достигне жељени ниво реформи и напретка, о чему свједочи новооснована Агенција за жаштиту животне средине и Предлог закона о нуклеарној сигурности и заштити од радијације, који је усвојила Влада крајем децембра прошле године.

С обзиром да све земље учеснице имају јединствен циљ уједињену, напредну и ефикасну Европу која ће представљати гаранцију стабилности и безбједности региона, господин Станковић је изразио увјерење да ће и овим скупом Црна Гора потврдити, на обострано задовољство, своју потпуну спремност за интензивирање сарадње са ИАЕА.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?