Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио НАТО савјетника за одбрану задуженог за Црну Гору Рока Косирника

Објављено: 29.02.2008. 00:59 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић прмио је НАТО савјетника за одбрану задуженог за Црну Гору Рока Косирника, који борави у Црној Гори у оквиру припрема за предају Презентационог документа за Индивидуални партнерски акциони план, која ће бити одржана 11. марта 2008. године, на министарском нивоу, у Бреселу.
Том приликом, министар Вучинић изразио је захвалност директору Сектора за планирање снага у НАТО Франку Боланду и Косирнику на подршци коју су пружили Министарству одбране у процесу имплементације активности у програму Партнерства за мир, а посебно на њиховим корисним савјетима. Министар одбране оцијенио је да ће реформи система одбране свакако бити од велике помоћи завршена ПАРП Процјена и реално одређени Партнерски циљеви, чијом ће имплементацијом бити направљен значајан корак у достизању интероперабилности са НАТО. Он је упознао госта са одлучношћу Министарства одбране да интензивно ради на изради Стратегијског прегледа одбране, те да у тој активности очекује најзначајнију подршку експерата НАТО. Такође, упознао је представника НАТО са Приједлогом Закона о мисијама и опредјелјенјем Црне Горе да активно учествује у активностима НАТО. Подсјетио је да се након усвајања Закона о тајности података, приступило оснивању Дирекције за заштиту тајних података, што ће омогућити и убрзати сертификацију Безбједносног споразума са НАТО.
Представник НАТО господин Косирник изразио је задовољство посвећеношћу Црне Горе у испуњавању обавеза у Партнерству за мир. Констатовао је да је готово завршен рад на ИПАП и ПАРП документима и да очекује њихово усвајање током наредног мјесеца. Такође, исказао је и задовољство степеном реформских корака који се предузимају на плану интеграције Генералштаба Војске Црне Горе у Министарство одбране у циљу стварања рационалне и ефикасне организације.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?