Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Завршена конференција НАТО и евроатлантске интеграције

Објављено: 07.03.2008. 00:08 Аутор: Насловна страна
Данас је у Подгорици завршена дводневна конференција НАТО и евроатлантске интеграције у организацији Европског центра за безбједносне студије Џорџ Маршал.

Конференцију су отворили амбасадор Сједињених Америчких Држава Родерик Мур, амбасадор Савезне Републике Њемачке Томас Шмит и министар одбране Црне Горе Боро Вучинић.

У уводном излагању, амбасадор Мур је изразио очекивање да ће црногорски грађани одлучити да постану дио евроатлантског савеза који је Европи донио период мира без преседана у историји овог континента. Амбасадор Шмит је нагласио спремност Њемачке да помогне Црној Гори у процесу приступања.

Министар Вучинић је истакао да су улазак у НАТО и ЕУ стратешка опредјелјенја Црне Горе, наводећи да ови захтјевни циљеви подразумијевају ангажовање све већег броја младих и образованих људи, чијој едукацији овакви пројекти дају значајан допринос.

Модератори пленарне конференције су били професор Фриц Радемахер и др Драган Лозанчић са Факултета за међународне и безбједносне студије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?